31 Ocak 2019 Perşembe

Pembe Fili Düşünme – Zeynep Selvili Çarmıklı | Kitap Yorumu


  Uzun zamandır kitap okumuyordum. Artık buna bir dur demenin vakti gelince okuyacak kitap aramaya başladım. Pembe Fili Düşünme, beni isminden dolayı kendine çekti ki bence kitabın adı çok zekice. İnsanda içeriği hakkında bir merak uyandırıyor. Neyse kitabı okudum, zaten çok akıcı olduğundan kısa sürede bitiyor. Güzel bir kişisel gelişim kitabıydı. Okunabilir mi evet ama nirvanaya falan erişmeyeceksiniz. Hayatınız muhtemelen aynı seyrinde devam edecek. Yine “pembe filleri” düşünmeye devam edeceksiniz. Ama aslında kitapta zaten size düşünecekseniz düşünün çok da kasmayın diyor. Açıkçası bu kitabı okumadan da buradaki çoğu yöntemi kendi üzerimde uygulamıştım. Bu yüzden kitabın bana kattığı çok bir şey olmadı. Bir de ben ne zaman kişisel gelişim kitabı okusam hep başıma kötü bir olay gelir ve kitapta yazanların hiçbiri benim başıma gelenler için geçerli yöntemler olmaz. Yine aynısı oldu, bu gidişle “Kişisel gelişim kitabı okursan başına kötü bir şey gelir.” batıl inancına sahip olacağım. 

  Yazar kendi üzerinden bir takım psikolojik durumlardan bahsediyor ama aslında bu kitapla bağ kurmamı engelleyen bir nedene dönüştü. Çünkü yazarın sahip olduğu imkanlar, yurt dışında aldığı eğitimleri okudukça yazara kendimi çok uzak hissettim. Yazarın verdiği örneklerle benim kitabı okuma sebeplerim bile farklıydı. Demek istediğim ben kitapta aradığımı bulamadım ama yaşantılarımız çok farklı olduğundan belki siz aradığınızı bulursunuz.

15 yorum:

  1. yakınlarda okudum ben deee :) önemsiz çok hafif bişiydi işteee :)

    YanıtlaSil
  2. ay düzelttiiim saoool ha haaa seçmeler için blogları gezerken aklımda problem diye kalmış yazıyı yazarken yani biliyom tabii kelimeler amaa sahiden de hepimizde olur de miii vakitsiz problemler ha haaa iyi oldu güldüm ben deee hihihi :)

    YanıtlaSil
  3. Bu kitabı hep merak ettim, hem kapağı çok hoşuma gittiğinden hem de fillere olan ilgimden belki.. ama kişisel gelişim kitapları okumayı sevemedim bir türlü nedense.. Güzel yazı olmuş, teşekkürler. Bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  4. Bu kitabı ben de duymuştum ama okumadım. Kişisel gelişim kitapları genelde biri birini tekrar ediyor.

    YanıtlaSil
  5. merhabaaa dep ten gördüm ben de geldim canım takipteyim arzu edersen ben de beklerim sayfama sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. Kişisel gelişim türünü çok sevmiyorum ben de ama adı çok hoşmuş :))

    YanıtlaSil
  7. Deep'in listesinden koptum geldim. şansıma kitaplarla haşır neşir bloglar düştü payıma. Bu kitabı ilk çıktığı zamanlar aldım çok satanlar listesindeydi hep. Fakat çok boş, kimseye fayda sağlayacağını düşünmediğim bit kitaptı ancak yine de kişiden kişiye değişir sanırım :)

    Selamlar ve sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Şimdi gördüm yorumu, teşekkürler. ^ Ben de de kötü şeyleri çağrıştıran seyelrden kaçmak var mesela bir kursun kalemse mevzu, o anda masada vardır mesela, ben bir daha hiç kurşun kalem kullanmasam mi düşüncesi gelir. Çok takilmamaya çalışsam da aklımın bir köşesindedir... Ve bazen o kötü his geri gelir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bence kafaya bir şeyleri takmak normal ve bazı durumlarda kaçınılmaz. Fazlası ruh sağlığını bozuyor orası ayrı :(

      Sil