14 Nisan 2019 Pazar

Touch Your Heart Dizi Yorumu


Herkese Merhaba!
  Goblin'in sevilen çifti Lee Dong Wook ve Yo In Na'nın tekrar bir dizi projesinde birlikte oynayacaklarını herkes gibi duyunca çok sevinmiştim. Çünkü yarı mutlu yarı hüzünlü bir sonları vardı. Touch Your Heart'ın fragmanlarını da görünce bir baktım nefretten doğan aşk (klişe severiz.), romantik komedi, aynı zamanda hukuk dizisi gibi. Oooooo dedim olaylara gel. Dizinin başlayacağı tarihi beklemeye başladım.

Sonra ilk bölümü izledim. Bilin bakalım ne oldu?Durun en iyisi diziden bir gifle yüz ifademi atayım.
Aynen böyle kaldım.
Bazen de şöyle izledim:
  Üzülerek söylüyorum ki dizi koca bir balon çıktı. Zaten Memories of The Alhambra'dan sonra hayal kırıklığına uğramışım bana yapılır mı bu? Goblin gibi bir dizide efsaneleşmiş bir çift yeniden dizi çekiyor. Peki sonuç: senaryo çok basit, karakterler zayıf, ortalamanın altı bir dizi. NEDENN? BUNU NEDEN YAPTINIZ?
Direk böyle bodoslama girdim yoruma kusura bakmayın. Dizi Avukat Kwon'la ünlü oyuncu Oh Yoon Seo arasındaki aşkı anlatıyor. Oh Yoon Seo'nun adı bir skandala karışmış, hiçbir dizide rol alamıyor. Bir gün önemli bir senarist ona  ancak rol için 3 ay bir avukatlık ofisinde çalışıp deneyim kazanırsa dizide oynayabileceğini söylüyor. Oh Yoon Seo da Avukat Kwon'un sekreteri olarak işe başlıyor. Gerisini anladınız siz...
  Şöyle diyeyim mesela 14-15 yaşında olsam bu diziye bayılırdım. Çünkü biraz çocuk dizisi gibiydi. Bence bu dizinin en büyük hatası da buydu: Şöyle ponçik mi ponçik tatlı mı tatlı bir romantik komedi yapalım demişler ama çok aşırıya kaçtıkları için çocuk dizisi gibi bir şey olmuş. Çoğu kişinin izleme sebebi ise Yo In Na ve Lee Dong Wook'u tekrar bir çift olarak görmekti.  Aşağıdaki fotoğraf Goblin'den mesela. Bir oradaki cool çifte bakıyorum bir de Touch Your Heart'taki hallerine. Buradan bir kez daha anlıyoruz ki sadece oyuncular önemli değil, senaryo da çok önemli.
 Dizinin romantik komedi olduğunun farkındayım. Goblin gibi bir senaryo örgüsü bekleyemem. Ama madem bir rom-com yapıyorsunuz neden hakkını vererek yapmıyorsunuz? Hem de elinizde böyle bir cast varken...Net söylüyorum: Touch Your Heart, Goblin'in ekmeğini yemiştir. Hatta ilk bölümünde Descendants of The Sun'a gönderme yaparak onun bile ekmeğini yemiş olabilir. Ancak yine de o göndermeyi sevdiğimi itiraf edeyim hadi.
Dizinin izlenesi yanı kız güzel oğlan yakışıklı. (Gerçi o kadar fiziksel işlemi biz de görsek biz de güzel oluruz.) Birbirlerine yakışan bir çift. Bunun dışında diziden bir şey beklemeyin. 
  Bu arada dizinin tanıtımlarında güya çiftimiz nefretten doğan aşk gibi bir klişeyi işleyecek gibi duruyor. Halbuki diziyi izledim. 2 bölümcük kısa bir çekişme, ötesi yok. E tabi onları da anlamak lazım. Böyle düz bir senaryoda insanları merak ettirecek başka ne koyacaklardı?
  Normalde bir diziyi güncel yayınladığı sırada takip ettiğimde bir sonraki bölümü merak ederim. Yeni bölüm gelse de izlesem derim ama Touch Your Heart'ı yeni bölümler gelse bile izlemediğim çok zaman oldu. Sürükleyici ya da merak ettirici değildi. Bitirmiş olmak için bitirdim.
  Bir kere komiklik olsun diye her 10 saniyede bir animasyon ses efekti kullanmaları beni rahatsız etti. Eğer bunu dozunda kullansalardı çok güzel olurdu. Ama zırt pırt her repliğe her bakışa bu ses efektlerini eklemekle yanlış yapmışlar. Çünkü cılkını çıkarmışlar öhhh yani.
Ya bir de kusura bakmayın ama esas kız biraz salak esas oğlan da saf ve alık bir tipti. Oh Yoon Seo ofisteki ilk gününde telefonu Avukat Kwon'a bağlamak yerine tutup odasına kadar getiriyor. Telefon bağlamayı bilmemek başka şey telefon bağlamanın ne anlama geldiğini bilmemek başka. Bu ikincisi sizi aptal konumuna düşürür ki güya eski oyuncu. Bir dizinde bile telefon bağlama sahnesi olmadı mı? Adamla ilk karşılaşması hele. Adam bunu tanısın diye reklamlarını canlandırmaya başladı. Kim niye böyle bir şey yapsın? Aşırı saçma bir ilk tanışma anı olmuş. 



Bir de mesela bir düşme tutma olayı var. Ağır çekimde, ağızları bir karış açık aşırı yapmacık bir sahne. İzlerken "cringe" moduna girdim. Hint dizisinde olsa linç ederdiniz ama bu bir Kore dizisi. Ya da mesela kızın eli adama yanlışlıkla değdi diye 10 saat şoka girip ağır çekimde bakışmalar falan. Bu nedir allasen?
Yüzlerce bu tarz örnek verebilirim. Hadi Yo In Na'nın şımarık ünlü havası olduğu için öyle. Peki en başarılı avukatlardan biri olarak lanse edilen Avukat Kwon'un aslında çok saf olması? Duygusal ilişkilerde deneyimsiz olduğunu ya da işkolik olduğunu adamı saf bir karakter yapmadan da pekala gösterebilirlerdi. Tabi karakter olarak benim için Oh Yoon Seo'dan daha iyiydi orası ayrı mevzu.
  Bir de şunu eklemeliyim ki Oh Yoon Seo karakterinin tepkileri falan çok abartılıydı ve sürekli bir yapmacıklık hissettim. Şaşırması, kızması, heyecanlanması.... Gülüşü bile çok sahte, taklit bile edebilirim. Muhtemelen Yo In Na'dan böyle oynamasını beklemişlerdir. Sanırım Koreliler bunu komik buluyor. Kore dizilerinde en sevmediğim olay kadın karakterlerin bebek gibi konuşup davranması malesef. Halbuki ne zaman duygusal bir an olsa orada çok daha iyiydi oyunculuğu. Mesela alttaki sahneyi izleyenler bilir, üzüntüsünü çok güzel yansıttı.

 Burada bir tek Oh Yoon Seo üzerinden gittim. Çünkü en çok onda hissettim bu durumu. Ama dizideki neredeyse tüm karakterler çok abartılı tiplerdi. İyiler aşırı iyi, kötüler aşırı kötü, şapşallar aşırı şapşal.... Bazen diyordum tamam bu diziyi her şeyin bu tarz olduğu bir gezegende geçiyormuş gibi böyle kabul et, izlemek daha kolaylaşır. Tam alışıyorum derken bir parça gerçeklik payı geliyor. Ee o zaman diyorum bu dizi fantastik bir komedi mi yoksa ortada bir şey mi?
  Peki hiç mi gülmedim? Güldüm evet ama genelde bir göz devirmesi eşliğinde. Ki beni esas güldüren de ana oyuncular değil ofisteki şapşal avukat çiftiydi. İyiki öyle bir unsur eklemişler diziye. Bunların tüm olayı absürt komedi gibi olduğu için esas çift gibi eleştirmedim.

Diziye renk katan bir diğer karakterde avukatlık ofisinin patronuydu. İlk başta hiç sevmemiştim onu ama zamanla çok komik gelmeye başladı.

Genelde her dizide bir 2. çift olur. Burada ise Avukat Kwon'un savcı arkadaşları vardı. Ve 2.çift olarak çok zayıf bir hikayeleri vardı. Bence diziye kattığı bir şey yoktu. Niye ayrıldınız? Ayrıldıysanız neden birden barıştınız? Hepsi sağlam temellere dayanmayan sebeplerle geçiştirildi.
Bir de şu abimiz vardı. Yüzünden dolayı korkutucu bir insan gibi dursada çok edebi ve naif bir kişiliği vardı. Çok da naif sevdi. Ancak anlamadığım bir şekilde aşkı karşılıksız kaldı. Dizide her şey güllük gülistanlık olurken kabak niye bu adamın başında patladı onu da anlamadım.

Koskoca dizide bir kişinin ciddi anlamda oyunculuğunu çok beğendim. O da konuk oyuncu gibi bir şeydi, gerisini siz düşünün. Dizide zaten elle tutulur tek bir dava görüldü o da zeka geriliği olan bir adamın hikayesiydi. O kadar gerçekçi oynadı ki beni ağlattı hatta.

  Dizi hukuk dizisi gibi görünüyor ama değil aslında. Tek tük birkaç dava gösterdiler. Ofiste dönen olaylar daha ön plandaydı. İster istemez aklıma While You Were Sleeping geldi. Hem tam bir komedi hem de ilginç vakaların olduğu bir hukuk dizisiydi. Dramatik yönü de vardı. Touch Your Heart ise olay ofiste kim kime aşık?



  Normalde benim dizi yorumu yazılarım Manas destanı gibi olur ama bu sefer kısa tutacağım. (evet bu kısa tutmuş halim.) Çünkü dizinin bir olayı yok. Zamanımı harcamak istemiyorum. Genelde diziyi öneririm ya da önermem demem. Yorumumu yazarım ve gerisini size bırakırım. Ama ciddi söylüyorum izlemeseniz hiçbir şeyi, izlerseniz zamanınızı kaybedersiniz.
 Benden bu kadar!
 Beni İnstagram'da da takip etmek isterseniz şuraya tıklayın.

22 yorum:

  1. Ben izlemeden hayal kırıklığı yaşadım, instagramda karşıma çıkan reklam bile sevemiyeceğimin bir belirtisiydi ve herkes kötü yorum yapmış amann iyi ki izlememişim o zaman :D Belki de bu çifte acı dolu aşk hikayesi yakışıyordur sadece , olamaz mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bu çifte acı dolu aşk hikayesi daha çok yakışmıştı.

      Sil
  2. Koreliler tam dediğiniz bu tarife uyuyor "ponçik mi ponçik tatlı mı tatlı"

    YanıtlaSil
  3. Bir yoruma ne kadar katılabilirsem o kadar katılıyorum dediklerine :D Ben yine çiftimizin görselliği için (Lee Dong Wooka bayılırım da biraz😁) tüm o absürtlükleri kafaya takmadan izlemeye çalıştım birkaç bölüm, arada gerçekten tatlı bulduğum anlar da oldu Oh Yeon Soo'nun adamın odasını pembeyle donatması gibi ama bir yerden sonra ben de dayanamadım. Karakterler o kadar senaryo üzerinde kalmış ki:(((
    Lee Dong Wooku daha derin dizilerde görmek istiyorum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziyi izlerken sorun bende mi acaba diyordum da iyi bari böyle düşünen tek ben değilmişim. Yazık oldu bu çifte. Bir de evet lütfen artık böyle çerez dizilerde oynamasınlar.

      Sil
  4. Ya bir de kusura bakmayın ama esas kız biraz salak esas oğlan da saf ve alık bir tipti. Oh Yoon Seo ofisteki ilk gününde telefonu Avukat Kwon'a bağlamak yerine tutup odasına kadar getiriyor. Telefon bağlamayı bilmemek başka şey telefon bağlamanın ne anlama geldiğini bilmemek başka. Bu ikincisi sizi aptal konumuna düşürür ki güya eski oyuncu. Bir dizinde bile telefon bağlama sahnesi olmadı mı?

    Şunu okuyunca senin yorumunun tırt olduğuna kanaat getirdim bence sen dizi izleme yada izle yorum yapma..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sen de seninle aynı görüşte olmayan insanlara böyle saygısızca yorum yazacağına sayfadan direkt çık. Ne sanıyorsun sen böyle yazdın diye oturup bir köşede " Artık bir daha dizi izleyemem, dizi yorumu yazamam." diye hüngür hüngür ağlayacağımı falan mı? Burası benim blogum ne düşünürsem onu yazarım. Ne çok ciddiye almışsın da böyle hakarete varan bir yorum yazmışsın alt tarafı bir dizi için. Yazık cidden.Her türlü eleştiriye açığım ama saygısız olanlara asla. Zorla mı okuttum yazımı anlamadım ki? Çok istiyorsan git kendine bir sayfa aç sen yaz. Ha bu arada" ya da" ayrı.

      Sil
  5. O kadar haklısın ki.. erteledim erteledim ve bugün izleyim haydi bir şans vereyim dedim. İlk bölümü bile bitiremeden kapattım. Canım gözlerim, sizi kanattığım için özür dilerim..

    YanıtlaSil
  6. Size kesinlikle katılıyorum bence dizi yada filmlerde iyi oyuncudan önce konusu gelir hatta kalitesiz senoryalar yüzünden bazı oyuncuların hak ettiği değeri görmediğini düşünüyorum bu arada manas destanı kadar uzun yazın lütfen sizin yazılarınızı çok beğeniyorum

    YanıtlaSil
  7. bence senarist webroman olduğu için olabilir o abartılı mimikler poncik haller felan.Oylesine izlenecek bir dizi gibi geldi bana.. yarısına kadar geldim belki devam etmeyebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen o yüzden olabilir.
      Ben öylesine izlediğime bile pişmanım.

      Sil
  8. Çok basit bir eleştiri olmuş. Eleştiri bile diyemem bu yazdıklarına hatta. Bir yerden sonra okumayı bıraktım. Fazla itici..
    Beğenmeyebilirsin bu gayet olası da bu ne biçim bir üslup? Lütfen, önüne gelen eleştiri yapmasın. Üslubun haricinde kendi adıma diziyi beğendim. Aman aman bir güzelliği yoktu ama hoş ve tatlı bir diziydi ayrıca ses efektleri yerli yerindeydi. Tam tersine tuzu biberiydi sahnelerin... Oyuncu kadrosu zaten güzeldi. Konusu da çok vasat değil. Gayet sıradan bir romantik komedi... Goblin'den sonra çok yüksek beklentilere kapılmayın. Ama birçok romantik komediyle aynı etkiye sahip. Ben beğendim, fazla bir hayal kırıklığı yaşamadım. Tatlı, sıcacık, uyumlu bir çift.

    YanıtlaSil
  9. Çok basit bir eleştiri olmuş. Eleştiri bile diyemem bu yazdıklarına hatta. Bir yerden sonra okumayı bıraktım. Fazla itici..
    Beğenmeyebilirsin bu gayet olası da bu ne biçim bir üslup? Lütfen, önüne gelen eleştiri yapmasın. Üslubun haricinde kendi adıma diziyi beğendim. Aman aman bir güzelliği yoktu ama hoş ve tatlı bir diziydi ayrıca ses efektleri yerli yerindeydi. Tam tersine tuzu biberiydi sahnelerin... Oyuncu kadrosu zaten güzeldi. Konusu da çok vasat değil. Gayet sıradan bir romantik komedi... Goblin'den sonra çok yüksek beklentilere kapılmayın. Ama birçok romantik komediyle aynı etkiye sahip. Ben beğendim, fazla bir hayal kırıklığı yaşamadım. Tatlı, sıcacık, uyumlu bir çift.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pardon da kendimi dizi ya da film eleştirmeni olarak tanımlamıyorum ki zaten. Burası kişisel bir blog ve ben izleyip okuduğum şeyler hakkında kişisel görüşlerimi yazıyorum. Üslupu beğenirsin beğenmezsin, o da sana kalmış. Benim tarzım bu. Demekki sana hitap etmiyorum. Bir daha yorumlarımı okumazsın olur biter.Bu kadar basit. Sen beğenmişsin ben beğenmemişim. Olabilir, ben bunda bir sorun görmüyorum. Ayrıca madem üsluba bu kadar önem veriyorsun. O zaman senin "Önüne gelen eleştiri yapmasın." cümlendeki üslubu ne yapacağız peki? Hoş blog açarken de sizden izin alacak değildim ya.

      Sil
  10. Diziye devam edememiştim, gerçekten kötüydü... Bir de ben ikisine o kadar düşkün de değildim, hatta tuhaf gelebilir ama Goblin'de Azrail ve Kim Go Eun'u ikili olarak beğeniyordum, yaşları da daha uygun geldiği için belki de, daha çok sahneleri olsun istemiştim :D, ama oyuncular için bile katlanılmaz sanki. çoğu dizi yorumunuzu okumuştum buna yazmamışım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani ben de başladım bari bitirim diye ittire kaktıra bitirmiştim. :)

      Sil
  11. Bence dizi güzeldi romantik komedi işte ne bekliyorsun yani? ayrıca eleştirin de hoş değil izleyecekleri diziden soğutmuşsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Romantik komedi olması diziyi eleştiremeyeceğim anlamına gelmez. Çok daha iyi romantik komedi olabilirdi diyorum, sorun burda benim için. İzleyecek olan her türlü izler benim yazıma göre şekil almaz, merak etme sen.

      Sil
  12. Dizi çok güzeldi, ben çok beğendim hatta her bölümü eğlenerek izledim diye bilirim, herşey tadındaydı. Herhangi bir seyircinin beğenmemesi dizinin kötü olduğu anlamına gelmez. İzlemek isteyenler izleye bilir kötü yorumlara aldırış etmeyin herkesin kendine ait düşünceleri vardır.

    YanıtlaSil