6 Eylül 2019 Cuma

"Zor Kişilikler"le Yaşamak | Kitap Yorumu




Hepimiz hayatımızın bir döneminde de olsa zor kişiliklerle yaşamışızdır. Bu zor kişiler başlıca ebeveynlerimiz, müdürümüz,arkadaşlarımız,akrabalarımız,komşularımız vs.olmakla beraber kişiden kişiye değişebiliyor. Bu tür kişileri bana kalırsa hayatımızdan çıkarmak en iyisi. Ama bazen bu zor kişiler öyle biri olur ki hayatınızdan çıkaramazsınız. Mecburen onla yaşamanın bir yolunu bulmanız gerekir. İşte bu kitap bize bunu nasıl yapabileceğimizi gösteriyor.

 Kitabın içinde değişik zor kişilik tipleri bulunuyor. Ve her bir kişilik tipi için ayrı ayrı verilmiş hayat hikayesi örnekleri bulunuyor. Her bir kişiliğin özelliği, neden böyle davrandığını anlamamıza dair bilgiler yer alıyor. En sonda ise bu tür bir kişiyle karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğine dair tavsiyeler bulunuyor.

  Kitabı sevdim ama bazı kısımlarda sıkıldığımı itiraf etmem gerekir. Çünkü psikologların anlayacağı dilden yazılan kısımlar vardı. Açıkçası kitabın biraz daha herkese hitap edebilecek şekilde yazılmasını beklemiştim.Ancak yine de öğrendiğim güzel taktikler oldu. Kişilik tiplerini hayatımdaki insanlarla eşleştirmeye çalışmak da eğlenceliydi ki çoğu kişiyi eşleştirmek hiç de zor olmadı.Yeri geldi kendimi bile eleştirip hangi zor kişilik olduğumu bulmaya çalıştım. Zor Kişilerle Yaşamak, empati yapma yeteneğinizi ve zor insanlarla dahi nasıl iletişim kurabileceğinizi gösteren bir kitaptı.Üstelik bunu yaparken ayakları yere sağlam basıyordu.

Bu kitabı da ablam katıldığı bir seminerdeki psikologun önerisiyle almıştı. Dolaylı olarak bir psikolog önerisiyle aldığım ilk kitap oldu. Psikolog önerili bir kitap olduğunu da söyleyerek size bir referans vermiş olayım.

İyi günler.
Kitaplarla kalın.

7 yorum:

  1. İsmi nedeniyle bile okunur gibi duruyor ama tıbbi terimleri olan kitaplardan bende hazetmiyorum. Neyse listeye ekledim. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. Faydalı bir kitap, aklımda bulunsun...

    YanıtlaSil
  3. Allah kimseyi zor kişilerle karşılaştırmasın. Bazılarına kitap tavsiyeleri işlemiyor maalesef :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bazılarına işlemiyor. Bizimki bir umut işte :)

      Sil
  4. hıms yaaa iyimiş bazı yerleri zor olsa da faydalı olabileer. bizim ülke zor insan doluuuu :)

    YanıtlaSil