8 Kasım 2021 Pazartesi

Severek Kullandığım Cilt Bakım Ürünlerim

 


  Herkese merhaba,

  Uzun zaman sonra farklı bir içerikle karşınızdayım. Açıkçası cilt bakımı adına farklı bir yazı planı vardı ama kafama göre takılmaya karar verdim bir anda. Ama size şunu söylemeliyim ki cilt bakımıyla yaklaşık 2 senedir yakından ilgiliyim. Üniversiteden mezun olduktan sonra ben de bir cilt bakımı merakı başlamıştı ve Youtube'da sabah akşam cilt bakımı videoları izliyordum. Hani oruçken yemek videosu izlersiniz de akşama yiyeceğimiz yemekleri hayal edersiniz ya, farklı olarak herhangi bir kazancım yokken Cilt bakım videoları izleyip işe girince kendime şunu şunu alacağım diye hayaller kurardım. Allahtan ki bu cilt bakımı merakım üniversite döneminde başlamamış yoksa bursumun çoğu buna giderdi. :)

  Neyse para kazanmaya başlayınca daha çok ürün deneme imkanım oldu ve bugüne kadar denediğim tüm ürünlerden bahsetmek istiyorum size. Şimdiden üstüne basa basa  söylüyorum ki amacım sizi tüketime teşvik etmek değil, paranızı en makul şekilde kullanmanızı sağlamak. Hangi ürün nasıldır bir fikriniz olsun ki kendimize uygun olan ürünü bulabilesiniz. Çünkü ben de bir ürünü almadan tüm olumlu olumsuz yorumlara bakmaya çalışırım. Çünkü bu ürünlere paramızı harcıyoruz. Ve bence düzenli bir geliriniz yoksa altta yer verdiğim ürünlerdense çok daha uygun fiyatlı olanları almanızı ve minimal bir cilt bakımı rutini oluşturmanızı tavsiye ederim. Bununla ilgili bir sürü uygun fiyatlı muadil videosu bulunmakta. Ama ben yine de sizinle kendi deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Tabi herkesin cilt yapısı farklı. Ben mesela önceden cildimle çok ilgilenmezdim, cilt bakımı benim için yüzümü sabunla yıkamaktan ibaretti. Ve cilt tipime de yağlı der geçerdim. Ama cildim üzerine yoğunlaştıktan sonra yazın yağlı, kışında kuruya dönük karma olduğumu fark ettim. Eğer cildiniz bana benziyorsa belki aşağıdaki ürünler sizler için de uygun olabilir. 

Hadi başlayalım o zaman. 

Heimish Yağ Bazlı Temizleyici

  Arkadaşlar, bu benim kullandığım ilk yağ bazlı temizleyici ve ben 2019'da indirimde 100-120 arası bir fiyata almıştım. Karşılaştırma yapabileceğim bir benzer ürünü kullanmadığım için iyi diye düşünüyordum ama bu bittikten sonra kullandığım diğer yağ bazlı temizleyiciden sonra anladım ki bu baya baya iyiymiş. Çok uzun süre giden bir ürün, ben 1 seneyi aşkın kullandım hatta. Yani paranız boşa gitmiyor. Makyajı ve güneş kremini güzel çıkarıyor. Balm kıvamında yaklaşık 1 dk yüzünüzde nazikçe ovalıyorsunuz ve yıkayınca süt gibi çıkıyor ciltten. Ben de hiçbir sivilceye sebep olmadı, cildimle gayet uyumluydu. Ama şöyle de bir şey var ki yüzümüzde 1 dk duran bir şeye 100 küsür vermeye gerçekten bu kadar değer mi? 

Isana Yağ Bazlı Temizleyici



  Heimish bittikten sonra yağ bazlı temizleyici arayışına girmiştim. Yukarıda da yazdığım gibi bir temizleyiciye bu kadar yüksek bir para ödemenin gereksiz olduğunu düşünmüştüm. İsana fiyat performans olarak oldukça öneriliyordu. Rossman mağazasından ben bu ürünü 23.90'a aldım. Hatta sonradan fiyatı artar diye ekstradan bir tane daha alıp stok yaptım. Bir de bunun İnternette stokları hep tükeniyor ve Rossman mağazası bulmak da zor, her yerde bulunmuyor Gratis gibi. Ürüne gelirsek güzel ama bir Heimish hissiyatı vermiyor. Elime sıktığım pompa sayısı az geliyor genelde. O yüzden çabuk bitecek gibi görünüyor. Ama tam bir fiyat performans ürünü. Bu fiyata bu ürün kaçırılmaz bence.

Cosrx Low Ph Good Morning Jel

  Kore cilt bakımına başlayan herkesin genellikle ilk göz ağrısı olan su bazlı temizleyici Cosrx oluyor. Benim de öyle oldu. Kışın kullandığımda yüzüm geriliyor ama yazın germiyor. Bir de çok bereketli bir ürün, bitmek bilmiyor. İnsan da haliyle sürekli aynı şeyi kullanmaktan sıkılıyor. Mesela ablam da bende görüp bunun aynısından aldı ama o o kadar da beğenmedi. La Roche Posay'in temizleyicisi onun cildine daha iyi geldi. Eğer kuruya dönük bir cildiniz yoksa nazik bir temizleyici olduğunu düşünüyorum. Ph  seviyesi de ciltle uyumlu. İçinde çay ağacı yağı da antiseptik etki göstererek sivilce oluşumunu engellemeye katkıda bulunuyor. Ben ablamın yarım bıraktığını da bitirerek 1.5 tane kullanmış oldum. Hele şükür anca bitirebildim de yeni bir şeyler denemek istiyorum artık ama memnun kaldığım bir temizleyici oldu.

Cosrx Salisilik Asitli Temizleyici

  Salisilik asitin sivilcelere iyi geldiğimi öğrendiğim için Cosrx'in bu meşhur temizleyicisini almıştım. Yine herkese uygun bir temizleyici olduğunu düşünmüyorum.  Benim cildimi iyi temizlediğini düşünüyorum ama ablam kullandığında onda sivilce çıkarttı. Ben ona belki Cilt altındaki potansiyel sivilceleri çıkarttığını sabredip düzenli kullanması gerektiğini söylesem de o beğenmedi bu ürünü. Ben en nihayetinde asitli bir ürün olduğu için akşamları tek tük kullanmayı tercih ettim, özellikle yüzüm yağlandığı zaman. Ben de iritasyona sebep olmadı. Ama ben bu üründen en iyi nasıl verim aldım hemen size onu söyleyeyim. Benim üst kolumun arka kısmında minik minik sivilceler çıkıyor. Her duşta kollarımı bununla temizledim ve gerçekten üst kolumdaki küçük sivilcelerin çok fazla azalmasına sebep oldu. Yani vücutta yüzümden daha çok işe yaradığını söyleyebilirim. 

Isntree %8 AHA Essence

  Isntree temiz içeriklere sahip bir Kore markası ve benim çok sevdiğim markalardan biri. Düşük oranda ve irite etmeyen bir AHA kimyasal Peeling ürünü olduğu için satın aldım. İlk başta kullanmaya korktum ama ben çok memnun kaldım. Şöyle ki sürdüğünüzde cildinizde bir karıncalanma hissediyorsunuz ki bu kimyasal peelingin çalıştığını gösteriyor. Ama bu hissiyat insanı rahatsız edecek kadar sürmüyor: 2 3 saniye sadece. Sonra en şaşırtıcı kısmına geliyorum: Cildi nemlendiriyor. Mesela ben Cosrx'in AHA BHA Toner'ini kısa süre kullanmıştım, sonra ablama vermiştim. Mesela onu kullandığımda cildim geriliyordu ve hemen nemlendirici sürmek istiyordum. Isntree beni bu anlamda çok şaşırttı. Bazen bunu sürdükten sonra nemlendirici bile sürmeden yattığım oluyordu. Hem kimyasal Peeling hem de nemlendirme bir arada, daha ne isterim ki. Bir arkadaşım göz altındaki yağ bezleri için kullandı, pek etki görememiş ama göz altı gibi hassas bir bölgede bile iritasyona sebep olmamış ürün. Ama kardeşine vermiş, burundaki siyah noktalara gayet iyi gelmiş. Bence işini yapan, hassas ciltlilere uygun, kimyasal peeling yeni başlayacak olanlar için çok iyi bir ürün. Haftada 1-2 kez kullanıyorum. Vücuduma sürdüğüm bile oluyor size öyle söyleyeyim. 

Iunik Çay Ağacı Serumu

  Bu ürünü sivilce lekelerine iyi geldiğini araştırıp öğrendikten sonra  aldım. Biraz tuzlu bir ürün olduğunun farkındayım ama gerçekten bir an önce almam gerekliydi. Çünkü ben bir sivilce atağı geçirmiştim ve izlerini bir türlü geçiremiyordum. Arbutin serum falan da denemiştim ama işe yaramamıştı. Hayır işin kötü yanı lekelere zamanında müdahale edemezsem kalacaktı öyle. Çay ağacı yağının sivilce lekelerinde etkili bir içerik olduğunu öğrendim ve Iunik markasını da yanlış hatırlamıyorsam Çisem Çakır bir videosunda övmüştü. Youtube'da da bir kız 1 ay boyunca bunu deneyip sivilce lekelerinin nasıl geçtiğini gösteren bir video çekmişti. İçimden dedim ki bu da işe yaramazsa artık yapacak bir şey yok. Satın aldım ve kullanmaya başladım. Yapısı su gibi akışkan bir yapıda ve yüzde güzelce kısaca emiliyor. Aynı zamanda %19 civarı cildi yatıştırıcı Centella Asiatica yaprağı da bulunmakta. Yani içeriği ve formülasyonu oldukça başarılı bir ürün. Tam 1 ay olmadı kullanalı ama gerçekten lekelerimde silikleşme gözlemliyorum. Allah'a şükürler olsun ki! Verdiğim parayı hak eden bir ürün oldu. Lekelerinizle başınız dertseyse kesinlikle öneririm. 

  Yok benim buna param yetmez diyorsanız. Aktardan çay ağacı yağı alın ve bir miktar suya 5 damla damlatıp içi boş bir sprey şişesine koyup tonik niyetine kullanabilirsiniz.


The Purest Solutions Arbutin %2+ Hyaluronic Acid Serum



  Arbutin lekelere iyi gelen bir içerik olduğu için bu içerikte bir serum arayışındayken The Purest Solutions'ın bu serumunu almak istedim. Bu arada marka bir Türk Markası ve The Ordinary'den baya ilham alınmış gibi. Ama bence güzel bir marka olmuş, ben beğendim. Hatta o kırmızı renkteki asitli serumu The Ordinary'den daha nazik diyorlar, onu da almak istiyorum. Bu arbutinli serumu hakkında konuşacak olursak yapısı oldukça yoğun, böyle ilacımsı bir kokusu var. Yüze sürdükten sonra o yoğun yapıyı hissedebiliyorsun. Yüzümde herhangi bir iritasyona sebep olmadı ve yüzümü aydınlattığını söyleyebilirim. Ama çok bir etki gözlemlemedim, o yüzden yüzdelik dilimi daha yüksek bir arbutin içeriği alırım bir daha alırsam ama bu da kötü değil kesinlikle, cilde aydınlık veriyor. 

Isntree Hyaluronic Acid Water Mist

  Bu misti sırf Çisem Çakır çok överek anlattığı için aldım. Bir videoda demişti ki yüzünüzü bu da nemlendirmezse başka bir şey nemlendirmez. Açıkçası benim yüzümü o kadar da nemlendirmedi. Ha mist formunda olması güzel. Mesela gün içinde yüzünde bir kuruluk hissettin ama krem gibi yoğun bir yapı sürmek istemiyorsun, al bunu sık yüzüne oh mis. Evet nemlendiriyor ama öyle süper bir nemlendirme de beklemeyin. Pratik ve kurtarıcı bir ürün. Çok kolay emiliyor bu arada. Aşırı kuru bir cildiniz varsa tercih etmeyin ama.

Cosrx Hyaluronic Acid Intensive Cream

  Bu kremi ilk aldığımda acaba hata mı ettim diye düşünmüştüm. Çünkü yapısı çok yapış yapış gelmişti. Tabi o kadar para vermişim bitirmeden bırakır mıyım hiç? Ama öte yandan nemlendirmesi mükemmeldi. Yani özellikle kışın kuruyan cildimi  yatıştırmada oldukça etkili oldu. Arkadaşlar ben bu kremi 2 yıla yakın kullandım ve ilk başta dediğim o yapış yapış hissiyata da artık alışmıştım ve benim için bir sorun değildi. Akşam bunu sürüp yatıyordum, sabah bir kalkıyordum krem hala yüzümde etkisini gösteriyor, hala nemli kadife gibi. Azıcık sürsen bile zaten yetiyor tüm yüze. Mesela Kasım ayı indirimleri başlamadan 2 hafta önce bitirdim, kabı nerdeyse sıyırdım ama elimdeki nemlendirici mistle idare etmeye çalıştım ama o olmadı, bunun verdiği nemlendirmeyi bulamadım. İndirimde yeni bir nemlendirici almayı düşünüyorum ama tamamen 2 sene aynı şeyi kullanmaktan sıkıldığımda ve artık başka markaları da deneyimlemek istediğimden. Yoksa süper bir nemlendirici bu da. 

Skinfood Egg White Pore Mask

  Bu maske çok övülmüştü ve yine klasik bir Trendyol indiriminde merak edip almıştım. Çok fazla kullandığımı söyleyemem. Çünkü maske yapıp yüzümde bekletmeye üşeniyorum. Bunu genellikle önemli bir işim varsa bir önceki günün akşamı veya sabah uyguluyorum. Çünkü bu maske gözenekleri blurlaştırıyor mu desem gözenekleri sıkılaştırıyor mu desem ne desem. Böyle cilde bir pürüzsüzlük efekti veriyor. Ben memnunum, zaten gözenek maskesi olarak geçiyor ve vaadini yerine getiriyor bence. Kısaca severek kullandığım bir ürün ( üşenmediğim zamanlarda) 

Missha Time Revolution White Cure Blanc Tone Up Güneş Kremi

  Aslında başka güneş kremleri de denedim ama en aşk yaşadığım bu olduğu için sadece bundan bahsedeceğim. Bu güneş kremi bir kere dıştan bakıldığında çok küçük gibi dursa da ben bunu çok uzun süre kullandım ve maalesef bitti. Yapısı çok güzel, ağırlık yapmıyor. Ve en önemlisi güneşe karşı korurken cildi güzelleştiriyor. Renkli bir güneş kremi bu, bir süre sonra cilt renginizle bütünleşip sanki BB krem sürmüşsünüz gibi oluyor. Hatta Anneme de verdim kullansın diye, o bile dedi ki " Bu beni güzelleştirdi sanki" Gerçekten öyle, cilt rengini eşitleyip yüzü pürüzsüz gibi gösteriyor. Missha'nın en iyi güneş kremlerinden biri bence. 

Aslında daha başka kullandığım cilt bakım ürünleri de var ama ben en çok bunları beğendiğim için bunları yer vermek istedim sadece. Umarım aklınızda ürünler hakkında bir fikir oluşturabilmişimdir ama unutmayın ki her cilt de kendine özeldir. 

2 yorum:

  1. oo teşekkürler, gerektiğinde başvuru yazısı olmuş, anlatım da yine sevimli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvuru yazısı olduysa ne mutlu bana, teşekkür ettim :)

      Sil