26 Ocak 2019 Cumartesi

Memories of the Alhambra Dizi Yorumu


  Herkese Merhaba !
2019 un ilk yazısıyla birlikteyiz, siftahı Memories of The Alhambra ile yapıyorum. Lafı uzatmadan bir klasik olarak diziyi nasıl izlemeye başladığımdan bahsedeceğim. KPSS'ye hazırlandığım için dizi izlemiyordum ve çalışmalarımın karşılığı olarak bu diziyi kendime ödül olarak koymuştum. Çünkü neden Secret Garden benim ilk Kore dizimdir ve o yüzden Hyun Bin’i ayrı severim. Dizi iddialı,W'nin senaristi var, Hyun Bin var üstüne bir de Park Shin Hye ile partner! İşte dedim bu dizi olay olacak, süper bir diziyle karşı karşıyayız. Beklentim nasıl tavan anlatamam. Ama kendime ödül amaçlı koyduğum bu dizi pek de öyle umduğum gibi değildi. Benim için hayal kırıklığıydı. Yetersizdi. Neden böyle düşündüğümü biraz açıklayayım. Önce dizinin konusundan bahsedeceğim ve sevdiklerim sevmediklerim bölümüyle yazıya devam edeceğim ve spoilerlı bir yorum yaparak yazımı sonlandıracağım.Haydi başlayalım.

Memories of theAlhambra Konusu

  Jin Woo(Hyun Bin) bir yatırım şirketinin başkanıdır ve bir gün Se Ju'dan (Chanyeol) gizemli bir telefon alır. Se Ju yeni bir arttırılmış gerçeklik oyunu tasarlamıştır ve bunu Jin Woo'nun şirketine satmak istemektedir. Jin Woo, Se Ju'yu bulmak için İspanya'nın Granada şehrine kadar gelir ancak Se Ju sırra kadem basarak ortadan kaybolmuştur. Birtakım tesadüfler silsilesi sayesinde Se Ju'nun ablası Hee Ju'yu  (Park Shin Hye) bulur. Ve olaylar tam anlamıyla başlar. Bir yandan Se Ju'yu bulmak için uğraşan Jin Woo, bir yandan da oyundaki bir hatayı düzeltmeye çalışacaktır.

Sevdiklerim:


1.Dizinin İspanya Grana'da geçmesine bayıldım. Bu diziden sonra net olarak şunu diyebilirim ki Granada'ya gitmek istiyorum. GRANADA! Hem de çok! Önceden bana İspanya diyin aklıma gelen ilk şey Barcelona'ydı ama artık Granada geliyor. Alhambra Sarayı'nın tarihiyle, mistik mekanlarla, kültürüyle dizinin paralel ilerlemesi çok iyiydi. Ve bence diziden sonra İspanya'ya giden turist sayısında artış yaşanacak. Adamlar bu dizide resmen İspanya’ya çalışmış. Ya keşke bizim ülkemizde de çekseler de reklamımızı yapsalar yoksa Hakan Muhafız'a kalacağız.


2. Hyun Bin yine çok iyiydi ve bence dizinin tek başrolüydü. Diziyi alıp götüren çok önemli bir faktördü. Bu konu üzerine karakterler kısmında ayrı değineceğim için kısa tutuyorum.

3.Dizinin yenilikçi olduğunu düşünüyorum:Sanal gerçeklikle ilgili ilk dizi! Gelecek hakkında çok düşündürdü mesela gerçekten akıllı lenslerle oynanan bir sanal gerçeklik oyunu olsa neler olur diye? Tahmin ettiklerimin çoğunu dizide gördüm. Etrafta deli gibi hareketler yapan insanlar, oyunun anlaştığı yemek firmaları, buna bağlı olarak artan obezite, oyun bağımlılığı, oyun oynarken düşüp bir yerlerini kırmalar... Korkunç bir gelecek!


 Zaten evde oyun bağımlısı bir erkek kardeşim var ve bu yüzden oyun çılgınlığının nasıl bir şey olduğunu çok iyi biliyorum. Bir de bu sanal gerçeklik çok çılgınca bir şey! Bana telefon alırken yanında hediye olarak VR gözlüğü vermişlerdi. Cidden insan gerçeklikten kopuyor. Dinozorun biriyle karşılaşınca çok korktuğumu ve rollercoasterdayken kalbimin nasıl hızlı çarptığını bizzat deneyimledim. Tabi bizde akıllı lens falan yok. 20 dakika sonra gözlük baş dönmesi yapıyor.

4. Memories of the Alhambra’nın gitar müziği dizinin kültüydü ve gitar tınısı bende bağımlılık yaptı. Dizi olmazsa haberimiz olmayacak böyle bir güzellikten. Müziği dinleyince bana böyle bir dinginlik geliyor.
 Not: Dizi başlamadan her yerde PSH'ın kına gecesi temalı fotoğrafı vardı. Acaba dizinin nasıl bir konsepti var diye düşünmüştüm ve hiç beklemediğim şekilde bir oyun karakteri çıktı. 
Sevmediklerim


1. Dizinin konusu çok orijinaldi ama senaryosunun işleyişini beğenmedim. Bana göre A yolundan işlemek varken senarist gidip B yolundan işledi. Bir de mesela senariste “Bu neden böyle oldu?” desek alacağımız cevap “Ben öyle olmasını istedim oldu.”olur. Kurgunun bir ana mantığı yoktu. Her an her şey olabilir düşüncesi, bir belirsizlik... Bütün iplerin senaristin elinde olduğu düşüncesi... W’de sevmediğim tüm senaryo döngüleri burada da vardı. Ama o dizide konu başlı başına fantastikti. Memories of The Alhambra da ise aslında gerçekliğe uygun bir durumu aşırı fantastik hale getirmesi ve bunun bir sınırının olmaması söz konusuydu. Mesela normal bir dizide gelecek hafta olacakları tahmin etmeye çalışırsınız. Burada ise beyin bir süre sonra tahmin etmeyi bırakıyor çünkü kendini aptal gibi hissettiriyor.


2. Park Shin Hye ve Hyun Bin'in kimyası bence tutmadı.Halbuki fotoğrafta baksan "Aaa ne kadar yakışır" diyebileceğim bir çiftti. Ancak ikilinin her sahnesinde sanki bize “Biz ikimiz Kore'nin en ünlü oyuncularıyız ve ikimizin bir arada olması büyük bir olay ve  herkes ekranlara kitlenecek.” mesajı veriliyordu. Her romantik sahnede reyting çabası hissettim. Yani en azından bende durum böyleydi. Dizinin dizi olduğu aklıma geliyordu. Zaten dizinin senaristinin açıklamasına göre Hyun Bin ve PSH diziye dahil olunca romantik sahneler eklemiş. Ee kadın haklı da yani, bu ikili bir arada olunca herkesin beklentisi bu yöne evriliyor, yalan mı? Ancak senaristcim, madem romantizm ekliyorsun elin değmişken düzgün eklesene şunu. Özellikle Jin Woo, He Ju'yu sevmekten çok zor zamanlarında yanında olduğu için ona minnettardı.

Ah biz de bir bilsek

 Şimdi burada diyebilirsiniz ki “ Dizinin ana teması aşk değil ki ama...” Şu bir gerçek ki bu kadro bir araya gelirse tüm seyircinin tek bir beklentisi olur: Romantizm. Ve eğer beklentileri karşılamazsa büyük hayal kırıklığı olur. Yalan yok ben bile Hyun Bin'le PSH ‘ın dizisi nasıl olacak diye izledim. Ayrıca madem dizinin ana teması aşk değildi, o zaman dizinin tanıtım afişlerinde birbirlerine neden aşık gibi bakıyorlar? Açıkçası bende böyle bir beklenti oluşturuluyorsa ben bunun karşılığını da beklerim.

Şu bakışı çok itici 😪

3. Park Shin Hye bildiğiniz oynayamadı ama kızın hakkını da fazla yemeyeyim. Çünkü  bunun tek sebebi kendisi değildi. Karakteri de güzel yazılamamış. Kendi de karakterine bir şey ekleyemeyince yetersiz bir oyunculukla karşılaştık. Hyun Bin'in karşısında ezildikçe ezildi. Acaba Hyun Bin aklından “ Of bu da oynayamıyor ama güzel kız reyting yapar diye karşıma koydular ” diye geçirmiş midir? O geçirmediyse de ben onun yerine bol bol aklımdan geçirdim. 
Hala Heirs'taki oyunculuk! Tamam belki bir tık daha üstü ama sadece o kadar. Kızım o kadar paran vardır, git Amerika'ya bir oyunculuk kursuna falan yazıl da kendini geliştir. Bunları da ben mi öğreteyim sana?


4. Dizinin sanal gerçeklik kısmındaki sihirsel kısım bana çok saçma geldi. Oyunda ölen bir kişinin gerçek hayatta ölmesi aşırı saçma geliyordu. Kesin şu yazıyı okuyan birkaç kişi içinden “Bu sadece bir dizi farkında mısın?” diyordur. Bravo! Yılın dahisi seçildiniz.😂 Size aşağıdaki bakışı atıyorum. 
Ciddi olamazsınız.
  Şaka bir yana, burada kast ettiğim şey dizinin sihirsel kısmının iyi yazılmadığı için sürekli dizinin dizi olduğunun aklıma gelmesiydi. Diğer bir deyişle beni gerçeklikten koparıp o fantastik dünyanın içine çekememesiydi. 

5. Ve FİNAL! Sadece anksiyetem tuttu diyorum gerisini siz anlayın. Dizinin ilk bölümleri çok daha güzeldi. Bence sonlara doğru çok saçmaladı. Dizinin çok iyi bir potansiyeli vardı ve malesef sahip olduğu potansiyelin çok altında kaldı.

Sevdim mi Gömdüm mü Kısmı

Dizide çok ama çok fazla flashback var. Hatta ve hatta işi o kadar abartmışlar ki flashback içinde flashback var. Bazen bu flashbacklerle bir olayın bilmediğim şaşırtıcı yönlerini öğrenip ters köşe olurken bir yandansa sıkıldım. Abartmıyorum her bölüm sürekli flashback vardı. Bu kadar maruz kalınca pek bir değeri kalmıyor. Bazen iyi bazen kötü oluyordu vesselam.

Karakterler

Jin Woo - Hyun Bin

  Dizinin en iyi oyuncusu ve en iyi yazılmış karakteri. Torpil geçmiyorum, gerçekten öyle. Gerçekten özlemişim Hyun Bin'i izlemeyi. Secret Garden'daki hal ve hareketlerini de çok benzettim ben buradaki karakterine. Zaten kasıtlı olarak yapıldığını düşünüyorum. Ama adama yakışan rol de bu. Ancak izledikçe çok daha hayattan darbe almış bir karakter olduğunu fark ettim.


  Derinliği olan bir karakterdi. Geçmiş yaşantıları, travmaları güzel anlatıldı. İlk karısının ve dostunun ona ihanetiyle sarsılması, ikinci evliliğindeki sinsi karısının yakasından düşmemesi, oyun yüzünden psikolojisinin bozulması güzeldi. Karakterin beni en çok etkileyen kısmı sevdiklerini kaybetmesi ve yalnız kalmasıydı. Sekreteriyle olan dostluk ilişkisi de izlemesi en güzel kısımlardandı. 



  Hee Ju'nun ailesinde aile sıcaklığı bulması özellikle evin küçük kızı Min Joo ile olan ilişkisi güzel yansıtılmıştı. Bu arada Min Ju demişken şuraya bir parantez açmak isitiyorum. Ailede 100 gram akıl varsa bunun 5 gramı He Ju'da, 10 gramı Se Ju'da, kalan 85 gramı da Min Ju'daydı. Ayrıca ablasından benim yerime utanmasıyla kalbimi ekstradan fethetti.



Hee Ju - Park Shin Hye

  Bence dizide çok güzeldi. Su gibiydi... Oyundaki Emma zaten ayrı bir güzeldi o kıyafetlerle.  Emma demişken şunu da ekleyeyim. Oyundaki Emma, Hee Ju'dan esinlenerek oluşturulan bir karakter olduğu için ikisi arasında bir etkileşim olmasını beklerdim. Bence olması gereken Hee Ju'nun oyunu çözmede Jin Woo'ya yardım etmesiydi. Sanırım senarist zaten Emma oyunda diye buna gerek duymamış. Ancak ben bunu dizinin en büyük eksikliği olarak görüyorum. PSH'ı harcamışlar bu şekilde yaparak.



 Kızın dizi boyunca yaptıklarını söyleyeyim: Gitar çalmak, güzelliğini göstermek, Jin Woo'nun peşinden koşmak, yatağında uzanarak düşünüp durmak. Bir de ağlamak, ağlamak...

 Şimdi size en sevmediğim aşk hikayesi tarifi veriyorum: Adam cooldur, kızı beğenir ama yüz vermez. Kız da tam tersi adama olan ilgisini gülünç duruma düşecek kadar belli eder, bıraksan adamın gönüllü köleliğini yapar. Tabi esas erkeğin yapacak daha önemli işleri vardır, aşka ayıracak vakti yoktur. Sonra hayattan bir darbe alır ve onu seven kıza yönelir. Hiç sevmem hiç! Kızların beyni yokmuş gibi davranmasına tahammül edemiyorum. Malesef bu dizide Park Shin Hye'ye biçilen rol buydu.


  Park Shin Hye güya başrol dizide ama dizide hep Hyun Bin'in gölgesinde kaldı.  Çünkü dizi %75 Hyun Bin üzerinden ilerledi. Park Shin Hye'nin olduğu %25'lik kısımda da oyunculuğunu konuşturamadı.  Dizinin bitmesine 4 bölüm kalmış. Başrollerden biri hala dizinin esas olayına dahil değil. Konu sanal gerçeklik ama esas kız konunun dışında sadece romantizm ve ağlama sahneleriyle geçiştiriliyor.  Olacak iş mi şimdi bu? PSH gibi her dizisinde başrol oynamış bir oyuncunun bu kadar ikinci planda kalmasını hiç beklemiyordum. Bilseydik biz de gardımızı ona göre alırdık en azından. 

  Hee Ju karakteri desen ayrı bir saçma. Kardeşi kayıp ve o kardeşinden çok tek tük görüştüğü bir adam için endişeleniyor. Siz ne yaşadınız da bu kadar aşık oldun adama? Arada bir "Se Ju ühühüüh" hani ablası ya arada bir aklına gelmeli ayıp olur sonraysa Jin Woo aşağı Jin Woo yukarı. Ya senin kardeşin kayıp! Öldü mü kaldı mı belli değil ama aptal aşık gibi etrafta geziyorsun. Kardeşin kayıp; elinde telefon adama mesaj atsam mı arasam mı acaba şu an ne yapıyor derdindesin. Adam bunun kardeşini arıyor bu adamı arıyor. Senarist iyi misin sen?

Profesör Cha

  Ya lütfen bizi azad edin bu adamdan artık. Yıldım! Ülkede kötü adamı oynayacak oyuncu mu kalmadı?Her dizide bu ! Hep kötü hep kötü! Lütfen yeter. İmza kampanyası başlatacağım artık! Hayır oynadığı kötü karakterin başına gelenler de %75 aynı oluyor. Hani dizide Hyeong Seok sürekli Jin Woo'nun karşısına çıkıyor ya heh işte aynı durumu ben bu adam yüzünden yaşıyorum. Lütfen yetkililer sesimi duysun. 
Yetkililer: Tamam.

Se Ju - Chanyeol


  EXO hayranı falan değilim ama bu diziyi Chanyeol için izleyen bir kitle de vardı. Onların yaşadığı hayal kırıklığını düşünemiyorum bile. Olay tam olarak şöyle: Se Ju diye bir karakter var ama aslında yok. Dizinin akıbetini aslında Se Ju'nun kayıp olması belirliyor. Kayıp olma sebebini öğrenince ekrana boş gözlerle bakıp bu mudur cidden dedim. Oyunu oynayanlara göre Se Ju bir dahi ama bana göre böyle bir karakter olsa olsa aptal olur. Oyunu geliştiren ve dolayısıyla düzeltebilecek kişi Se Ju ama Jin Woo ondan daha iyi biliyor oyunun sorununu çözmeyi? Peki tamam inandık. Olması gereken bence bu kadar varla yok arası bir karakter olacağına oyunu çözmeye yardımcı bir karakter olmasıydı.
PC bağımlısı erkek kardeşi olanlar temsili 😂

Gereksiz Karakterler
Hyun Bin'in ikinci karısı Yu Ra, Hee Ju ‘yu seven erkek arkadaşı... Bunlar diziden zaman çalan gereksiz kalabalıktı bence.

 Şimdi dizi hakkında birkaç spoilerlı yorum yapacağım. Özellikle final bölümü çok tartışıldı. Onun hakkında naçizane birkaç yorumumu belirteceğim. Lütfen diziyi izlemeyenler aşağıdaki kısmı okumasın. Kalan sağlar bizimdir diyerek başlıyorum.

Spoilerlı Yorum

  Dizinin finalini dün izledim ve anksiyetem tuttu. Lütfen biri bileklerimi kolonyalı mendille ovsun! Hayatı sorguladım: Bu dizi niye böyle bitti? Ben bu diziyi niye izledim? Senarist sen ne yaşadın? Böyle final mi olur ? 


  Burada size Zeigarnik etkisinden bahsetmek istiyorum. Zeigarnik etkisine göre beyin tamamlamaya meyillidir. Bir şey yarım kaldıysa bu beyinde bir dengesizliğe sebep olur ve aklınız ona takılır. Mesela  dizilerin bölüm sonlarından sonra gelecek haftayı iple çekmemizin sebebi bundan kaynaklanır. Peki şimdi bu diziden sonra beynimizdeki belirsizliğin, soru işaretlerinin hesabını kim verecek?

  Bir kere oyundaki yazılım hatasıyla ilgili çoğu olay havada kaldı. Kafamda cevapsız kalan birçok soru varken bu belirsiz sonla seyirciyle dalga geçildi. Nasıl hissettiğimi size anlatayım: Senaristin hayal gücü tıkanmış da bundan sonrasını hayal edememiş, gerisini de bizim hayal gücünüze bırakmış gibi. Tek tük yapılan açıklamalardan siz bir şey anladınız mı? Dizinin başından beri merak ettiklerim hala yerinde duruyor. 


  Her şeyi geçtim finalde Hee Ju, Jin Woo'yu bulmak için koşuyor ama uzaktan küçük bir bakışmayı bile esirgiyorlar. Yahu biz zaten sizden evli, mutlu, çocuklu bir son beklemiyoruz. Dizinin doğasına aykırı olurdu. Ama bu kadar da belirsiz bir son olmaz ki? Bir de düşününce Hee Ju ile Jin Woo son iki bölüm hiç bir araya gelmedi. Hayatımda iki başrolün bu kadar az rol paylaştığı dizi görmemiştim. O da oldu artık.


  Bir de dizi mantık hatasıyla doluydu. Jin Woo, Marco'yu silmedi. Eee Marco silinmeden oyun nasıl sıfırlanacak? Se Ju oyunu geliştiren bir dahiyse niye saklandı? Jin Woo gibi oyunu düzeltmeye çalışabilirdi. Bir de ben şunu anlamıyorum. Se Ju oyunu birinin tamamlamasını beklemiş. Pardon da oyunu senle Marco biliyorken sen kime güvenip de saklandın? Ablası Jin Woo'nun tamamladığını söyleyince de şaşırıyor. Neymiş onla hiç görüşmemiş. Hiç görüşmediğin birinin oyunu tamamlamasını bekleyerek saklanmıştın ya hani? Unuttun mu yavrum? Ayrıca hadi oyunda ölenler bug oluyor, Jin Woo niye bug olsun? Adamın Se Ju'nun geri döndüğünden haberi olsa her şey düzelecek. Oyunu kapatacaklar. Ona benzer başka bir oyunu Se Ju sayesinde yapacaklar ve böylece şirketleri de batmayacak. Bu kadar aksiyona ne gerek vardı? Ya neyse bu liste uzar gider. "Kaldı geriye cevapsız sorular." Bu arada herkes 2.sezonun gelmesini istemiş ama ben istemiyorum. Çünkü daha fazla kanser olamam.

  Finalin %95'inde Jin Woo'ya ne olduğu belli değil ama uzun uzun Go Yu Ra'nın yola nasıl devam ettiği gösteriliyor. Çok gerekliydi sanki gece uyuyamazdık meraktan. Go Yu Ra kadar Jin Wo'nun kıymeti yokmuş vay be! 

Seni de harcadılar be!

   Cidden dizide bu kadar ölüme gerek var mıydı? Özellikle sekreterin ölümü beni çok üzdü. Hatta bir şey diyim mi ben Cha Hyeong Seok'a da üzüldüm. Nedense tam kötü bir karakter olarak görmedim. Yaptığı hataların arka planını anlayınca insan böyle bir üzülüyor. Keşke ölmeseydi de eski iki dosttan nasıl düşman olacak, izleseydik bayağı akıcı olurdu. Çünkü adamın oyunda zırt pırt hortlaması bir süre sonra kabak tadı vermeye başladı.Herkes bu kadar kolayca ölürken başrolün bir sürü adamla tek başına savaşıp bir türlü ölmemesi de biraz şov bence.

 Finalde tek bir güzel sahne vardı. O da Jin Woo'nun sekreterini oyundan sildiği sahneydi. Hyun Bin çok güzel oynamış burada.


 Ya bir de dalga geçer gibi finalde bize şöyle diyorlar:
Tamam. Oldu o zaman.

  Güya kendimi bu diziyle ödüllendirecektim. Tam tersi etki yaptı. Kendime koyduğum 2.ödül ise Touch Your Heart! Bari o güzel olsun ya! Valla bıktım bu sinir bozucu finallerden! Biri saçma biter, biri hüzne boğar, biri ucu açık biter.... Yüzüm gülsün artık! Bu dediklerimden sonra da diziyi izleyip izlememeyi size bırakıyorum. Ben mesuliyet almam ona göre...
Hadi kalın sağlıcakla!

 Beni İnstagram'da da takip etmek isterseniz şuraya tıklayın.

48 yorum:

  1. heey ne güzel yaa diziler, filmler, kitaplar. daha önce gözüme çarpmamış blogun demek ki. çok sessiz bir blog yaa. ne güzel ayrıca blogun. var iyi kitap blogları yaa. onlarla da tanışsanaa. bülbülü öldürmek bakınırken gördüm blogunu. gel sen de yaa blog çevremize. yorumlaşırsın daha keyifli olur kiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel görüşün için. Ben bu etkileşim konularında biraz beceriksizim sanırım. :)

      Sil
    2. öyle demeee :) haftaya sana birkaç arkadaş getirceem, tanıtcam blogunu. yorumlaşınca keyif alırsın ki yaa. kitap, film, dizi arkadaşımız çok, koreci de çok. paylaşırsın ki ne güzeel, düşüncelerinii. benim blogdan da istediğin arkadaşa da gidebilirsiin. bak geçen face yazım vardı, orda da blog grupları var, bakabilirsin yanii :)

      Sil
    3. Ya çok teşekkür ederim.😍 Tavsiyelerine de uymaya çalışırım. :)

      Sil
  2. koreciyim ben de yaa. bugünlerde romance is s bonus book ve suspicious partner izliyorum keyifle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Touch Your Heart izliyorum. :)

      Sil
    2. yaz bir ara o zaman onu da :)

      Sil
    3. Diziyi şimdi bitirdim yazdıklarında o kadar haklısın ki.. Sinirden elim ayağım tutmuyor şu an

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. Eyvallah yavaş yavaş atlatıyorum kötü sonlu dizisi sonrası stres bozukuluğunu:)

      Sil
    7. Teşhisin adı güzelmiş, tam literatüre girmelik :)

      Sil
  3. heey şimdi iki kore yazdım baaaak :)

    YanıtlaSil
  4. blogunun saatini değitirsenee :) ayarlar saatlar gmt 2 istanbul gibi bişi olcaak :)

    YanıtlaSil
  5. Yaa blogunu daha önce nasıl görmemişim bilemiyorum. Dediğin gibi bikaç farklı fikrimiz olsa da hemen hemen aynı noktalara dikkat çekip aynı şeyleri düşünmüşüz. Benimle benzer bakış açısına ve fikirlere sahip birisini tanıdığıma çok sevindim. Bundan sonra bol bol okuyacağım :)

    YanıtlaSil
  6. Ay yazdıklarında o kadar haklısın ki. Final tam bir fiyasko. Bölüm izlerken uyuya kaldığım da oldu. Ag oyunu ve hyun bin dizisi demek çok doğru. Psy ve hyunbin 13. Bölümden sonra bir araya geliyorlar resmen. Romantiklik 0 gerilim ve dram 7.

    YanıtlaSil
  7. Film i çok güzel özetlemişsin :)

    YanıtlaSil
  8. Yanıtlar
    1. Bir yerde öyle bir şey okudum diye hatırlıyorum ama bence 2.sezon olmaz.

      Sil
  9. PSH hakkındaki düşüncelerine katılıyorum açıkçası oyunculuğunu gösteremediği doğru (oyunculuğunun normalde çok güzel olduğuna inanıyorum) ama karakter olarak 27 yaşına gelene kadar eli bilgisayara değmemiş çalışmaktan teknolojiden haberi yok neredeyse ne olacaktı ki kod falan mı yazmasını beklemiştin. Ama Hyun Bin gerçekten en güzel karakterdi dizideki. Ve Chanyeol mevzusu Yoo Jin Woo ile görüşmediğini söylerken yüz yüze görüşüp ona oyunu göstermekten bahsetti bence ama oyunu bulduklarında birinin gelip onu kurtaracağının farkındaydı . Se Ju yaptı ama Jin Woo daha iyi biliyor neden Se Ju sıfırlamadı o zaman demişsin Jin Woo Hyeong Seok u karşısında görmeyi daha kolay atlattı ama Se Ju daha yaptığı oyunun hatasını bile fark edemeden korkudan kendini gizledi. Ben böyle düşünüyorum. Final için de haklısın en azından göz göze gelebilirlerdi. Eline sağlık yorum için fakat ben yine de çok büyük yanlışlar olduğunu düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PSH'ın kod falan yazmasını beklemedim ki? Sonuç olarak her şey senaristin elinde, her şey bir kalem oynatmasına bakar. Hee Ju'nun Jin Woo'ya daha yardımcı olmasını beklerdim ya da sanal karakteriyle bir şekilde bağlantılı olmasını. Çünkü PSH çok geri planda kaldı. Bunun dışında ben hala aynı düşünüyorum. Tabi herkes istediği gibi düşünebilir. Nacizane kendi blogumda düşüncelerimi paylaştım.Teşekkür ederim.

      Sil
  10. Diziyi daha yeni bitirdim, çok güzele benziyırdu ama sonun niye öyle bitti diye çıldırmak üzereyim şu anda. Bir bakış bile yeterdi dediğiniz gibi, bir bakışı bile çok gördüler. :((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıldırmaya değmez, ben maziye gömdüm bu diziyi :)))

      Sil
  11. Daha 7.bolumde dizi beni baydı açıkcası. Normalde yapmam ama bi girip spoilere bakmak istediim sende cok guzel yazmıssın tebrik ederim. Gercekten oyunda ölen bir adamın zırt pırt cıkması bir sure sonra baydı cidden. Sanırım devam etmeyecegim. İlk defa bir diziyi yarıda bırakıyorum... Tesekkurler bilgiler icin 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Zararın neresinden dönülürse kardır. :)

      Sil
  12. Keşke diziyi izlemeden önce okusaydım sonuna kadar haklısın valla bu ne
    biçim finaldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklı olmak istemezdim :) İnsan finali görünce izlediği onca bölüme acıyor.

      Sil
  13. Ben dizinin sonunu izleyince ilk yaptığım bu 16 bölüm değil miydi 17.bölüm yada 2. sezon mu var diye kafam allak bullak oldu. Hiç yoktan bi selamlaşsalar karşılıklı bi gülseler di buluştuk sonunda özledik birbirimizi diye. :(

    YanıtlaSil
  14. aralarindaki iliskiyi anlayamadim demissin de
    https://i.hizliresim.com/sAduSG.jpg bunu gördün mü 😂

    YanıtlaSil
  15. Psh'i o kadar itici buluyorum ki oyunculuğu da berbat. Heirs dizisinde izlemiştim ilk defa onun o Feriha halleri beni bitirmişti. Anladik fakir kızısın da baymisti resmen tavırları suratı bakışları. Nasil irite olduysam canım Hyun Bin için izlemeye kalktım daha ilk bölümün sonundaki elinde süpürge o itici bakışından sonra hiç hevesim kalmadı. Yorumları okudum sonu muallakta kalmış. İzleyip izlememekte tereddüte kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feriha ona on basar yalnız :) Elinde süpürgeyle kaldığındaki bakışları cidden beni de irite etmişti. Ay sakın izleme ya işin mi yok?

      Sil
    2. 3.bölümde bıraktım daha fazla devam edemedim.. Hyun bin için bile olsada dayanamadım..Feriha başka güzeldi yav 😁 yeni çıkan dizileri izliyorum kötü tarafı her hafta yeni bölüm beklemek.. Genelde bitmiş dizileri tercih ediyordum. hem konuya hakim oluyorum hemde sonu acaba ne olacak düşüncesi yok.. En son uyuz olduğum dizi yenilerden When i was most beautiful.. Jisoo için izledim her bölüme küfrettim.. yorum yazdım ciktim😁 kirk yılda bir jisoo ya başrol verdiler diye sevinmiştim keşke izlemeseydim..

      Sil
    3. Bırakman iyi olmuş, zararın neresinden dönersen kardır. Ay o diziyi fragmanını gördüğümden beri sevmedim ben, izlemeye gerek yok. Konusu çok bayık.

      Sil
  16. yeni favori dizilerim Missing ve Alice. Hiç olmazsa konusu sarıyor yeni bölümu heycanli bekliyorum.. Park Bo gum'un yeni dizisi de güzele benziyor az ilerlesin öyle izlemeye başlayacağım.Bitince toptan izlemek daha iyi oluyor.

    YanıtlaSil
  17. Ewet finali yapip geldim ekrana bakakaldim nalet bir sondu..bi kac sey yazmissin ucu acik die onlara deyincem .oyunda olen gercek hayatta nasil öluyor ?hyeong seok oldugunde beyin kan kaybindan oldugunu dusunurek oluyo bunu ima etti hyun bin cigim hersey beyinde biter mantigi ��‍♀️ marco silindi cunku bizim.ufaklik kendini sacmalik zindanina haosettiginde we bzm hyun bin onu kurtardiginda onun hikayesi tamamlanmis oldu yani onunla ilgili hikaye sifirlandi bittti marco puf.dahi ufaklik nie tamamlamdi oyunu hyun bin yaoti cunku zindandan cikamadi girisi yaomis cikisi yapamamis ���� hyun binin gamzelk gulusu icin izledim ama asiri tatminsizlik war bide millet owdu die izledim owenlere selam olsun .psh ye gelince heirs onun icin tepe noktasiydi oyke htirlamakistiorum .lee min ho yeni bir dizi yapmali acilen araya sikistirim .simdi bunu goren arkadaslardizi onerisi lutfen pandemide iki cocukla basa cikabilmem icin acil lazim �� klasikleri yazmayin sakli hazine war mi 20 tabe izlemisimdir cunku heosini yazmicam ✌��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllar sonra kafamdaki boşlukları dolduran kişi oldunuz. Teşekkürler :)

      Sil
  18. Bu diziyi izlemeyi bayağı bi ertelemiştim ben bu PSH yi bir sevemedim (linç linç linç) ama oynadığı partnerleri yüzünden her dizisini de izledim. ta hearstring ten beri bi gram gelişmedi oyunculuğu tabi bence konuyu çok beğendim çok etkileyiciydi ne olacak merakıyla izledim yine çok güzel anlatmışsın saçmalayan ölümler, iğrenç go yu ra, acıların çocuğu hyeong seok, sekreterin acısı, berbat final (bir de o so jin sen nası bi manyaksın da Hyun bin i boşadın??? amber herard ün jonny deepe yaptıkları gibi neyin kafasında bu kadınlar???) ama yine de ilk bölümlerin gizemi, AG farkındalığı ve Hyun Bin için izlenir her ne kadar burada kara murat gibi takılsa da ben tüm bölümleri kiiim suhanmo kobigiwa durumi..... tekerlemesiyle izledim. yıllar sonra ... teşekürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "kiiim suhanmo kobigiwa durumi" içimden Hyun Bin'in sesiyle okudum.

      Sil
  19. Hiç kimsenin burda bildiği bir şey yok konuşup duruyorlar ya kızı sevmezler ya dizinin konusunu ya finali senarist öyle istemiş yapmış izlenmiş mi islenmis siz de izlemişsiniz iyiydi hoştu 2.sezon da gelirse gelmezse gelmez yani böyle şeyleri kafanıza çok takmayın

    YanıtlaSil
  20. Yani böyle güzel bir diziyi bu kadar gömmek hoş olmamış.Diziyi izlemeden bu yorumları okusaydim berbat bir dizi olduğunu düşünürdüm ve izlemezdim.Ama çok abartmissiniz evet eksiklikler bazı saçmalıklar vardı finali de bu potansiyeli hiç taşımadi ama zaman kaybı bir dizi asla değil çok güzel bir dizi izleyin izlettirin

    YanıtlaSil
  21. Yani böyle güzel bir diziyi bu kadar gömmek hoş olmamış.Diziyi izlemeden bu yorumları okusaydim berbat bir dizi olduğunu düşünürdüm ve izlemezdim.Ama çok abartmissiniz evet eksiklikler bazı saçmalıklar vardı finali de bu potansiyeli hiç taşımadi ama zaman kaybı bir dizi asla değil çok güzel bir dizi izleyin izlettirin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi herkesin beğenisi farklı ama ben de kendi beğenilerime göre yorum yapıyorum bu sayfada. Katılan katılır katılmayan katılmaz.

      Sil