11 Mayıs 2020 Pazartesi

Film Meydan Okuması


 Herkese Merhaba,
 Şule Uzundere Blog aracılığıyla bir film meydan okumasına katılmak istedim. Ta Mayıs başından beri yazacağım ama  üşengeçliğim saolsun 11 gün sonra yazının başına oturabildim. Cevaplamak için 31 tane soru var. Çoğu soruya cevap vermek benim için çok zordu. Çünkü enlerini seçemeyen bir insanım. Hem de bir şeye çok uzun süre bağlı kalamıyorum. - Birkaç istisna hariç- Sonra verilen tavsiyeye uyarak yakın zamanı düşünüp çok fazla üzerinde durmadan seçmeye çalıştım. Öyle olmasaydı zaten yazı belki Mayıs ayının sonuna anca gelirdi :) Neyse ben başlıyorum. Katılmak isteyen olursa sorular bu şekilde. İster ayrı ayrı isterse hepsine birden cevap verebilirsiniz. Ben hepsine birden cevap vermeyi tercih ettim.
1. En az sevdiğiniz film hangisi?
 The Favourite
2. En son izlediğiniz film hangisi?
Be With You


3. En sevdiğiniz aksiyon/macera filmi oyuncusu?
 Aslında çok fazla aksiyon filmi izlemem. En son Hızlı ve Öfkeli serisini izlemiştim. Orada Paul Walker'ı severek izlerdim. O da artık biliyorsunuz ki hayatta değil. :(

4. En sevdiğiniz korku filmi hangisi?
 Korku filmi izlemeyi özellikle tercih etmem. Hiç benlik bir tür değil. Kendime ağlatarak işkence etmeyi severim ama korkutarak işkence etmem. :) Train to Busan korku filmi sayılıyorsa onu seçiyorum.

5. En sevdiğiniz drama filmi hangisi?
Aslında bunu seçmek benim için çok zor ama yakın zamanı düşünerek seçim yapacağım. Yoksa bu düşünmenin sonu gelmiyor. Green Book'taki arkadaşlık bağı beni oldukça etkilemişti.


6. En sevdiğiniz komedi filmi hangisi ?
Ben özellikle açıp komedi filmi de izlemem. Çünkü Drama Queen'im ben. Ama seçmem gerekirse Recep İvedik?

 ŞAKA ŞAKA! Tabiki onu seçecek değilim.  Bu soruya 3 İdiots diyorum. Çünkü izlerken çok ama çok  gülmüştüm.

7.Sizi mutlu eden bir film seçin.
About Time'ı izlerken böyle saf saf sırıtarak gezmiştim. Zamanda yolculuk etme konusunu aile olma üzerinden işleyişiyle kalbimi kazanmıştı. Bitirdiğimde "Yaaaa "diyip sırıtıyordum. O yüzden bunu seçiyorum.

8. Sizi mutsuz eden bir film seçin.
En son Five Feet Apart'ı izleyip hepimiz öleceğiz moduna girmiştim. Peki şu an coronadan dolayı bu filmdeki gibi sevdiklerimizden uzak durma olayını yaşayışımıza ne demeli?


9. Repliklerini ezberlediğiniz film seçin.
Hımm bir düşüneyim... Repliklerini ezberlediğim bir film yok. Ama Pride and Prejudice'den birkaç replik bilirim. Örnek: " Evlenmek için delicesine aşık olmayı bekleyeceğim. Bu yüzden de evde kalacağım."

10. En sevdiğiniz yönetmen kim?
En sevdiğim yönetmen diye bir şey de yok aslında. Hani hiç ay şu yönetmen şöyle teknik kullanmış bu yönetmen böyle gibi entelliklerle pek aram yok. Ben daha çok oyuncu kısmıyla ilgileniyorum. Ama sonuç olarak birini seçmem gerekiyor. Yine son zamanları düşünerek Nadin Labaki diyorum. Aslında kadının tek bir filmini izledim. :) Kefernahum'da çıkardığı işi beğendiğim için seçtim.

11. En sevdiğiniz sinema salonu hangisi?
Aslında buna Akasya AVM'nin ayaklarını uzatarak film izlediğim salonunu seçecektim. Ama sonra düşündüm de ayaklarımı uzattığım için hiç rahat değildim. Sağımda solumda yaşı benden epey büyük insanlar vardı. Çok utanmıştım ya onların yanında ayaklarımı uzatmaya.
O yüzden Buyaka AVM'deki Cinemapink'i seçiyorum. Oradaki koltuklar ev koltuğu gibi olduğu için evde dev ekranda film izliyormuş gibi hissediyor insan.

12. En sevdiğiniz animasyon hangisi?

 Animasyon izlemeyi tercih eden biri de değilim. Günümüzün animasyonlarından izlemek istediklerim var ama erteleye erteleye izleyemedim hala. O yüzden eskilerden Toy Story'i seçiyorum. Bu animasyonun DVD'si kuzenimde vardı. Onlara gittiğimizde açardı ve izlerdik. Ne günlerdi ya... 

13. En iyi kitap uyarlaması sizce hangisi?
 Buna Muhteşem Gatsby diyeceğim. Ben ilk önce filmini izlemiştim. Eğer önce kitabını okusaydım bazı şeyleri kafamda oturtamazdım. Ve hayal gücüm filmdeki gibi işlemezdi. Hatta bence film kitabından daha akıcı.

14. En sevdiğiniz film repliği hangisi?
Seçmek çok zor ama aklıma ilk gelen sevdiğim repliğini koyuyorum. Replik Ölü Ozanlar Derneği'nden geliyor.

15. En sevdiğiniz bilim kurgu filmi hangisi?
Bu soruya Truman Show diyeceğim. Çünkü her yer ama her yerde reklam görmekten ki reklam yapmıyormuş gibi gözükmemek için yapılan bilinçaltı reklam çalışmalarından dolayı Truman gibi hissetmeye başladım.


Ama Intersteller'ı hala izleyemedim. İzlesem onu seçermişim gibi bir his var içimde ahhahaha.

16. Bu sene şimdiye kadar izlediğiniz en iyi film hangisi ?
Hımmmm. Yine çok zor bir soru. 2020 senesi izlediklerimden yola çıkacak olursam  Train to Busan. İki saat boyunca hiç sıkılmadan pür dikkat izlemiştim. Rollercoastera binmiş gibi hissetmiştim.
17. Geçen sene izlediğiniz en iyi film hangisiydi?
Ya aslında seçmek çok zor ama çocuklara zaafım olduğu için Kefernahum'u seçiyorum. Seçmediklerim arkamdan ağlıyor. :(

18. Sizi hayal kırıklığına uğratan bir film seçin.

Tune in for Love'ı başrollerinden dolayı çok seveceğim bir film olacağını düşünmüştüm ama olmadı. Kurgudaki bazı boşluklar beni filmden uzaklaştırdı . Başka oyuncular oynasa bu kadar tolere bile etmezdim belki.
(Şimdi buraya bir not düşmek istiyorum.  19. ve 20.sorular için de aslında net bir cevabım yok. Aslında düşündüm de hiçbir zaman bir oyuncunun aşırı hayranı olmadım. Ama film yapınca " Aaa bu oynuyorsa izlenebilir." dediğim oyunculardan seçmeye çalıştım.)

19. Favori aktörünüz?
Oyunculuğu çok gerçekçi olduğu için Leonardo DiCaprio diyorum. Tabi belki tipi de birazcık ama çok az birazcık etkili olmuştur. :)

20. Favori  Aktristiniz?
Benim için her zaman Elizabeth Bennet olarak kalacak olduğu için Keira Knightley diyorum. Ve bilirsiniz tarihi filmlerin olmazsa olmaz oyuncusudur kendisi.

21. Sizce en çok abartılan film hangisi?


 Marriage Story belki iyi bir film olabilir ama biraz abartılmış gibi geldi bana. Hatta Twitter'da o meşhur olan kavga sahnesini oyuncuların kelimesi kelimesine söylemesi üzerinden dönen goygoya çok gülmüştüm. Zaten oyuncuysan repliklerini ezberlemen lazım diye düşünüyorum.

22. Sizce en az kıymeti bilinmiş film hangisi?
Yine bir hııımmm diyip düşünüyorum. Net bir cevabım yok ama en son The World of Us'ı izledikten sonra niye kimse bu filmi konuşmuyor diye düşünmüştüm. Neden bu kadar kıyıda köşede kalmış diye.

23. En sevdiğiniz film kahramanı hangisiydi?
Sevmek değil de etkilendiğim diyeyim ben ona. Leon'un karakteri oldukça sıradışıydı benim için. Çok kendine has bir karakterdi bence.

24.Favori belgeseliniz?
Aile Olmak belgeselini kalbim eriyerek izlemiştim. O yüzden kalbimi daha fazla eriteni gelene kadar Aile Olmak. Yoksa eminim çekim, emek olarak daha iyi belgeseller var, yok değil.

25. Kimsenin seveceğinizi zannetmediği ama sevdiğiniz bir film? 
Bence kimse Honeyland'ı seveceğimi zannetmezdi, hatta ben bile seveceğimi düşünerek açmamıştım filmi. Ama tahmin edin ne oldu? Filmi sevdim.

26.Kirli zevkiniz olarak nitelendireceğiniz bir film?
Kirli zevkten ne kast ettiğinize göre değişir bu soru ahahahhaha. Ergence olduğunu düşünerek 3MSC diye bir film vardı. Hikaye falan çok ergen, varoş. Ama işte böyle olmasa kirli zevk denmezdi adına sanırım.

27. En sevdiğiniz klasik film?
Esaretin Bedeli. Nasıl etkileyici bir hikayesi vardı öyle. Hala unutamam.

28. En güzel film müzikleri hangisindeydi?
Dizi film müziklerine düşkün bir insanım. Seçmek yine çok zor. Seçmem gerekirse La La Land'ın soundtracklerini seçiyorum.  Çok akılda kalıcı bir ezgisi var müziklerin. Bir de yavaş çalınca hüzün basıyor, canlı çalınca insan kendini peri masalında gibi hissediyor.


29. Bir konuda fikrinizin değişmesine yol açan film?


Black filmini izlemesem hem görmeyen hem duymayan bir insanın üniversite bitirebileceğini tahmin bile edemezdim herhalde . Hani belki böyle bir insana basit şeyleri öğretebiliriz de bu kadar çok şeyi öğretebileceğimizi düşünemezdim. Film gerçek bir hikayeye dayanıyormuş ama filmi izlemesem hikayeyi dinler geçerdim. Bu kadar fikrim değişmezdi belki. Demek ki neymiş öğrenmek için bahanelere gerek yokmuş, dedim.

30. En sevdiğiniz film hangisi?
Gel de seç şimdi ama ya... Seçmediklerimin gözü yaşlı gibi hissediyorum. Ancak Gurur ve Önyargı'nın niye bilmiyorum ama bende modası hiç geçmiyor. Yoksa ben de farkındayım efsane ötesi bir film olmadığının. Kriterleri kalbimden geçene göre seçiyorum.

31.En kısa zamanda izlemek istediğiniz film hangisi?


Yeşil Yol'u izlemek istiyorum ama film 3 saat olduğu için cesaret edemiyorum. Hani şu herkesin bildiği ama sizin bilmediğiniz bir konu olur da kendinizi böyle tuhaf hissedersiniz ya. Bu filmi izlemediğim için öyle hissediyorum. Bir gün ama ne zaman cesaret edebilirsem bakalım.


8 yorum:

  1. yeşil yolu mutlaka izlemelisin muhteşem bir film.

    YanıtlaSil
  2. busan, be with you, ölü ozanlar, aşk ve gurur, toy story, ne güzel seçimleer. heey seni görmüyodum ne zamandır, gördüğüme sevindiim :)

    YanıtlaSil
  3. Be with you birkaç keredir karşıma çıkıyor, güzel mi izlesem mi acaba? :))
    Listede izlediğim filmleri görmek de hoşuma gitti, izlemediklerime bakacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle söyleyeyim eski ben olsa Be With You'yu izlerken çok ağlayıp birkaç gün depresif gezerdi ama şimdiki ben o kadar etkilenemedi. :)

      Sil
  4. Ya Truman Show. ♡ Bir de Tune in for Love'ı herkes sevmişti de ben filmi bitirememistim..... Bir anlayamadım resmen neler olduğunu izlerken hatırlayamadım da tam şimdi ama bir ne oluyor diye baktığımı ve sıkıldığımı hatırlıyorum naçizane sjdjs ben bir de matrix'i hiç sevmem. Devir itiraf devridir. Vaktidir. Amelie♡ Uzun adını yazamıyorum,bilmiyorum.:') İzlemediğim çok kült film var benim de maalesef; ben Esaretin Bedelini de izlemedim mesela, Great Gatsby vs. 7/24 kore'deyim bir de, ama çok film de izlemedim, aklıma bir my sassy girl geliyor. Neyse truman show'u seven bunu da sever bence: gattaca. Bu da co k etkilemişti beni ve yanlış hatırlamıyorsam truman'ın senaristiydi bu filmin yönetmeni.

    YanıtlaSil