16 Ağustos 2021 Pazartesi

Heyecanla Beklediğim 2021-2022 Kore Dizileri

 Eveeeeeettttt, herkese merhaba

 Öylesine bir içimden geldi. Aslında bu yoktu, bu yoktu, içimden geldi. 

  Niye mi? Son zamanlarda doğru dürüst K-drama yorumu yazmamamdan da anladığınız üzere beni heyecanlandıran bir K-drama çıkmıyordu. Yani bakıyorum konu kötü, konu güzel olsa sevdiğim oyuncular yok. Tamam kabul izleyecek vaktim de yoktu ama gerçekten heyecanla izlettiren bir dizi olsa çok meşgul de olsam izleyebiliyorum. En son Start Up dizisinde böyle bir heyecanla izleme durumu yaşamıştım. Yani dizinin güzel olması başka bir şey, heyecanlandırması bir beklenti içine sokması da ayrı bir şey. Anlatabiliyor muyum? Bazen sıfır beklenti içinde olduğun bir şeyi beğenebilirsin ama seni heyecanlandırmaz falan da filan. Cart curt. Aman ne çok konuştum ya.

  Sadede geleyim. Son zamanlarda ise öyle yeni Kore dizi haberleri gördüm ki...beni heyecanlandırdı. Çıkacakları tarihleri beklemeye başladım. Şimdi burada onlardan bahsedeceğim. Yalnız o değil de boşken izleyecek dizi bulamam, izlesem de çok zevk alamam. Ne zamanki işlerimin yoğunlaştığı zamanlar gelir. O zaman bütün güzel Kore dizileri bir anda yayına girmeye başlar ve ben izlemeye yetişemem. Aklım dizideyken mecbur olduğum işlerle uğraşırım, dizi izlesem de vicdan azabı çekerim. 

1. Hometown Cha Cha Cha

Ben bu diziden When the Camellia Blooms dizisi vibe alıyorum. Böyle saçma sapan entrikalar olmadan küçük bir yerde geçen sevimli bir aşk hikayesi izleyecekmişiz gibi hissediyorum. E başrollerin ikisi de sevimli duruyor. Bu dizinin beni asıl heyecanlandırmasının sebebi ise Start Up'dan sonra önü açılan Seon Ho'nun ilk gerçek başrolü gibi görmem.  Bilenler bilir ben Do San'cıydım ama Seon Ho'ya da aşkı karşılıksız kaldı diye acımıyor değildim. Eee iyi hoş adam da şimdi eheheh. Başka bir dizide söz senin tarafını tutucam diyordum o da bu diziye kısmetmiş. CEO rolünden sonra mahallenin işlerini yapan biri olarak görmek bir miktar tuhaf gelecek gibi ama olsun. Kadın karakterin diş hekimi olması da bir dizide ilk kez rastladığım bir şey. Evet bu da beni heyecanlandırdı başka soru?  Biliyor musunuz ben Ağustos'un bitmesini hiç istemiyorum. Çünkü Eylül başlamadan tamamlamam gereken bir sürü işim var ama bu dizinin 28 Ağustos'ta çıkacağını duyduğumdan beri "Çabuk 28 Ağustos olsun ya çabuk" dememek için kendimi zor tutuyorum.

2. Twenty Five Twenty Nine

  Konu Start Up'dan açılmışken Nam Joo Hyuk'la devam edelim. Yoksa sıralamanın hiçbir önemi yok. Aklıma geldikçe sıralayıp yazıyorum. Partneri Mr. Sunshine'dan beri ilgimi çeken Kim Tae Ri.  Dolayısıyla merak etmeden duramadım diziyi. Posteri çok garip geldi, hiçbir şey anlamadım. Hatta konusunda da doğru düzgün bir şey belirtilmemiş. Tek bildiğim love var dediler geldik. Çekimler geçen günlerde başladı dendi ama dizi hala onaylanmadı o da bir garip. Ama bu ikili nasıl olur cidden merak ettim. Aslında kafamda canlandıramıyorum ikisini ama ikisine de ayrı ayrı güveniyorum. 

3.Second Anna

Evet gelelim Suzy'ciğimizin yeni dizisine. Suzy'nin dizi seçimlerini isabetli buluyorum. "Suzy varsa o dizi güzeldir."diye kafamda oluşan bir yargı var. Bu bir web dizisiymiş yanlış bilmiyorsam ve aslında film olacakken 8 bölümlük bir diziye çevrilmiş. Suzy'nin partneri kim olacak henüz belli değil, kim olabilir hiçbir fikrim yok. Birkaç gün önce gördüğüm bir habere göre ana cast oluşturulmuş ama yayınlanmadı henüz. Aslında dizinin konusu ilk bakışta bana hiç cazip gelmedi biliyor musunuz? Anna, başkalarının hayatını yaşamaya çalışan, sürekli yalan söyleyen bir kadınmış. Böyle yazınca sanki Second Feriha gibi oldu ama asdfghjk. Anna'da Ripley Sendromu varmış. Psikolojik dizi gibi bir şey olcak galiba ama ben love istiyorum ya. Psikolojimiz kalmamıştır. Neyse Suzy boş dizi seçmez ya diyip bunu da geçelim. Yanlış bilmiyorsam 2021'in sonlarına doğru başlayacak.

4.Thirty Nine

  Ben bu diziyi çok seveceğim gibi hissediyorum. Lisede tanışan ve 40 yaşına girmek üzere olan üç kadın arkadaşın hikayelerini konu alacak. Şu konuya bakar mısınız? Konu tam benlik. Aynı şekilde liseden üç kişilik bir arkadaş grubum var. Bu sebeple kendi arkadaş grubumdan çok şeyle ortak nokta bulup izleyecekmişim gibi geliyor.

  Ay bir de kadroya bakar mısınız? Ye Jin ve Mi Do bile yeter. Zaten arkadaşlık konulu dizilere zaafım var. Bir de ben orta yaş hallerini izlemeyi seviyorum ya. 24 yaşındayım ama neden bilmiyorum beni çekiyor. Hayatları daha gerçekçi ve sağlam şekilde işleniyor gibi geliyor. 

  Türü zaten en sevdiklerimden slice of life. Jtbc kanalının slice of life dramaları da çok hoş oluyor zaten. Bu diziden beklentim çok büyük umarım hayal kırıklığına uğramam. Kötü haber şu ki dizi 2022'nin ilk yarısında yayınlanacak diyorlar. Yani daha çooook var. 

5. Pachinko

  The King'den sonra nasıl bir proje seçeceğini merak ettiğim Min Ho'nun yeni dizisi. Dizi bir kitap uyarlaması. Hatta Goodreads'te baktım popüleritesi yüksek, genellikle iyi yorumlar almış bir kitap. Hatta İngilizce okumayı bile düşündüm ama sonra üşendim ve vazgeçtim. Biraz tarihi öğeler var. Dizi Apple Tv'de yayınlanacak ama biz her zamanki gibi başka yerlerden izleyeceğiz ehehehhe. Dizi aslında K-drama değil gibi. Amerikan dizisi havasında olacak gibi geliyor bana ki zaten yazar da Koreli- Amerikan. Ama işin ucunda Min Ho olunca bu listeye dahil etmek istedim. 

Ay bir de partneri olacak kız 1997 doğumlu. Yani bizle yaşıt. Bizle dedim çünkü genelde yaşıtımsınız. Çok tuhaf değil mi ya? Evet çok tuhaf çünkü bizle yaşıt ahhahahah. 

  Neyse dizinin konusu şu ki Koreli bir aile 20.yüzyılda Japonya'ya göç ediyor ve burada birtakım ırkçılıkla ve önyargılarla uğraşıyorlar. Dört kuşak bir ailenin hikayesini izleyeceğiz. Lee Min Ho bir mafya olan HanSu karakterini oynuyor. Bu arada Min Ho bu rolü oynamak için 10 yıl sonra yeniden seçmelere katılmış. E insan haliyle diziyi merak etmeden duramıyor.

6. Now We Are Breaking Up

  Bakın bu çift arasında yaş farkı var. Ben genellikle erkeğin kadından büyük olmasını seven biriyim. Ancak bu çift  yakışmış gibi hissediyorum. Jan Ki Young ne çok genç ne de çok olgun duruyor çünkü.  Jan Ki Young şu ara askere gideceği için basın toplantısını Song Hye Kyo ile önceden çekip kaydedecek diye duydum. Çok tuhaf değil mi ya? Askerdesin ama dizin o sıra yayınlanıyor. Jan Ki Young'ın artık bir patlaması lazım ya. Ben bu çocuğu My Mister'da o şerefsiz çocuğu oynarken bile beğenmiş bir insanım ama hala sektörde hak ettiği konumda göremiyorum. Yani başrol olduğu dizilerde var ama yıldızı yeteri kadar parlamadı. Artık bir şeyler olsun yeter yav. Song Hye Kyo'da yaşını hiç göstermeyen çok güzel ama birazcık soğuk bulduğum bir kadın.

  Bu diziyi de merak edip izlerim gibi geliyor o yüzden bu listeye koymak istedim. Ayrılmalı barışmalı ve bir türlü birbirinden kopamayan bir çiftin aşk hikayesini izleyecekmiş gibi hissediyorum. Bu dizide 22 Kasım'a yayınlanacakmış. Kasımda aşk başkadır. Sonbahar havalarında iyi gider bu dizi gibime geliyor. 

7. Snowdrop

  Evet haberi çıktığından beri ertelenip duran, tarihi kötü gösterecek diye yayınlanmaması için Korelilerin imza topladığı, çok az gelişmelerle ilgili haber duyduğumuz Snowdrop'a gelelim. Jung Hae In ve Blackpink'ten Ji Soo'nun uyumunu merak ediyorum. Aslında K-popla aram yoktur ama nedense bu dizi haberine çok yükseldim. Jung Hae In faktörü de var mesela ama onun partneri Ji Soo olmasa bu kadar yükselmezdim diziye bence. Neyse efenim dizi son duyduğuma göre 3 Aralık'ta yayınlanacakmış. İnşallah sonu kötü bitmez çünkü o ayaklanmayı içeren dizilerin sonu malum. 1987 yılındaki çalkantılı Kore zamanlarında geçiyor dizi. Oh kışın yorganın altına girip karakterlerin aşk acılarına dertlenip hüzünlenebilirim ama lütfen sonu kötü bitmesin ya içime dert oluyor sonra. 

8. Yumi's Cell

  Başıma bir iş gelmeyecekse bu dizinin konusu bana çok bebekçe geliyor ama merakla da bekliyorum. Bir de Kim Go Eun faktörü var işin içinde tabi.  Yumi'nin kafasındaki her düşünceyi, duyguyu ve eylemi kontrol eden birçok beyin hücresinin bakış açısından izleyecekmişiz. Beyin hücreleri posterdeki gibi animasyon tarzında olacak galiba. Go Eun'un partnerini de beğenmedim ama sanırım webtoondaki hikayeye göre adam değişiyormuş sonradan. Ay bilmiyorum ya bak bir ön yargım var bu konuda ama diziye bir şans da vereceğim galiba sırf Go Eun için. Bu da 17 Eylül'de başlıyormuş. 

9. Delivery Knight

  Özellikle Uncontrollably Fond'dan Woo Bin'in bende ayrı bir yeri olmuştu. Çünkü o dizide beni çok ağlatmıştı. Ay hala unutmam o final sahnelerinde içim dışıma çıkmıştı be. Günlerce etkisinden çıkamamıştım. Bir de Woo Bin'in cidden kanser olmasına üzülmüştüm. Neyseki iyileşti tam sahalara dönecek derken uzun bi ara verdi. Adam ölümden döndü tabi haklı. Geçen gün haberini gördüm yeni dizisinin. Başıma bir şey gelmeyecekse ne konuyu beğendim ne de partnerini. Neymiş efendim insanlar hava kirliliğinden dolayı dışarı çıkamıyormuş da işleri sadece kuryelerle hallediyorlarmış da... Biz bu simülasyonu 2 senedir yaşıyoruz zaten gerçekten iğrenç bir hayat. İflahımız kesildi artık. Bu bünyenin love ihtiyacı var. Bir de partnerini ben Because This is My First Life dizisinde esas kızın yakın arkadaşı olarak izlemiştim. Orada da elektrik alamamıştım kızdan, pek ısınamıyorum bu kıza niye bilmiyorum. Woo Bin'le de hiç yakıştıramadım ben ya. Daha isim yapmış bir kız olmalıydı. Woo Bin yıllar sonra geri dönmüş abi büyük olay bu. Dönüşü müko olmalıydı. Of be kadroya bak şampiyonlar ligi demeliydik. Hep böyle hayal etmiştim. O değil de her şeyine kadar gömdüm de bir de ayıla bayıla izliyormuşum diziyi düşünsenize. Gerçi o da beklenir benden.

  Evet dostlar, 9 tane dizi saydım size. Belki eklemeyi unuttuğum birkaç dizi daha vardır. Listede eksik bulduğunuz bir dizi varsa yorumlara yazarsanız sevinirim. Siz ne düşünüyorsunuz bu dizi haberleri için. En merak ettiğiniz hangisi? Aşağıya yazın konuşalım. 

Hadi ben kaçar! 

7 yorum:

  1. Ben de Hometown ChaChaCha dizisini dört gözle bekliyorum. Ama sana yeni keşfettiğim ve senin de seveceğini düşündüğüm bir şeyden bahsetmek istiyorum. Seon Ho' nun da içinde olduğu bir varyete showdan.
    Aslında varyete showları bana çok banal gelse de açıp bir bakayım dedim ve beklenmedik bir şekilde sevdim. Kore dizilerinde mandalina yerken tv izleyip gülen halmonilere döndüm khkhkh. Programın adı 2 Days & 1 Night.
    En güzelini sona sakladım: Lee Seung Gi'nin Twogether programını çok sevmiştim/sevmiştik. İkinci sezonu gelse ya da benzeri bir şey çekse diyordum kii zaten varmış.
    Adı Master in the House. Alanında en başarı isimlerin evine gidip onlardan bir kaç öğreti öğreniyorlar. Bir bölümde izleyiciler arasında Başarısızlık Festivali yapıp yılın başarısızını seçtiler. 'Başarısız olmak utanç verici bir şey değil nasılsa sonunda başaracağız!' sloganıyla. Çok iyi değil mi? Seung Gi gibi hırslı birine de bu yaraşırdı zaten.
    Vee sıkı dur. Bu sezonun yeni üyesi kim tahmin et. Crash landing on you dizisindeki Kuzeyli asker, Start Up' daki Samsan Tech mühendislerinden biri. Eveet doğru bildin. Yoo Su Bin.
    180. bölümde programa katılıyor. Henüz üç bölüm çekti zaten.
    İkisini de yeni bölümlerini asyaturk.org adresinde bulabilirsin.
    Listendeki dizilerin başlamasını beklerken bunlara bir göz atabilirsin, sevgiler. ^^

    YanıtlaSil
  2. Önerin için çok teşekkürler. İlgimi de çekti gidip TV Time uygulamasında showa baktım 50'şer bölümden 4 sezon gözüküyor. Gözüm korkmadı değil. Seung Gi tam olarak hangi sezonda ? En son sezondan izlesem bir kopukluk olmaz Di mi?

    YanıtlaSil
  3. Seung Gi ve iki üye programın daimi üyesi yani her bölümde var. 2017' den beri çekilen bir show o yüzden eski bölümleri ben de izlemedim. Kopukluk olmaz çünkü bölümler ve konuklar birbirinden bağımsız. Şimdiden iyi seyirler <3

    YanıtlaSil
  4. Lee seung gi nin mouse dizisi de çok iyiydi tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  5. Kore dizisi bitirdikten sonra hemen bloğuna girip yorumu var mı diye bakıyorum çok güzel yazıyorsun lütfen daha fazla zaman ayır.

    YanıtlaSil
  6. Merak ettim Penthouse izledin mi? İzlediysen eğer bir de senin o diziyi yorumlamanı isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemedim, bir ara izlemeye niyetlendim ama son sezonlara doğru aşırı saçmaladığı gibi yorumlar okuyup bir de 3 sezon gibi uzun bir dizi oluşundan dolayı izlemeye üşenip vazgeçtim izleme fikrinden.

      Sil