25 Kasım 2015 Çarşamba

Açlık Oyunları Alaycı Kuş Part 2 Film Yorumu

Merhabalar!
 Kemerlerinizi sıkı bağlayın arkadaşlar. Çünkü bugün sizlere çok güzel bir film yorumu yapacağım. Açlık Oyunları serisinin malesef ki son filmi Alaycı Kuş Part 2'yi dün arkadaşlarımla sinemada 3 boyutlu olarak izleme fırsatı buldum. Seri artık efsaneleşti benim gözümde.Bir daha böyle bir film serisi zor gelir. Umarım filmin hakkını verebilecek bir yorum yapabilirim.Kaç sene geçti bilmiyorum ama kitabı okuyalı bayağı bir sene oldu. Hal böyle olunca da izlerken çoğu şeyi unuttuğumu fark ettim ama bu beni üzmedi. Çünkü çoğu yerde '' Aaaaa! Böyle mi oluyordu?'' diye şaşırıp filmin bana ters köşe yaptığını söyleyebilirim.


Son filmin 3 boyutlu olmasına çok sevindiğimi söylemeliyim öncelikle.Görsel efektleri bu kadar etkileyici ve güzel olması filmin kalitesini arttırıyordu. Bazen Katniss konuşurken sanki aynı ortamdaymışız gibi bir hava veriyordu. Mutta adı verilen yaratıkların ekibe saldırması sırasında görüntü kalitesi sayesinde yerimden sıçrayıp arkadaşıma sarıldım hatta :)  Sadece aksiyon sahnelerinde kimin kime saldırdığını seçememiş olmam biraz rahatsızlık verdi ama yine de şikayetçi olduğumu söyleyemem.Kitabı okuduysanız zaten bildiğinizi farz ederek bir kaç şey hakkında yorum yapmamda sakınca yoktur umarım.Dileyenler bu paragrafı kaydırarak geçebilir. 
Başkan Snow'un  Katniss ve yanındakilere Başkent'i ele geçiremesinler diye oyun kuruculara yaptırdığı neredeyse her on adımda bir ölümcül kozalar vardı. Bu kozaların Asilere tehlike yarattığı sahneler mükemmeldi. Kalbim  kulaklarımda atıyordu adeta. Bazen bu kozalar yüzünden ölenlerin olduğu sahneler gerçekten çok üzücüydü ve izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Zaten Açlık Oyunları'nı efsaneleştiren şey de içinde her duygudan barındırması değil miydi?





Oyunculara gelirsek rollerinin hakkını fazlasıyla verdiler. Bu arada Jennifer Lawrence nasıl bir güzelliktir? Arkadaşıma göre makyajsız daha güzel hatta. Son zamanların parlayan oyuncusunu gerçekten ben de çok beğeniyorum. Katniss rolünün üstesinden bu zamana kadar gerçekten de hakkıyla geldi. Peeta rolündeki Josh Hutcherson, Gale rolündeki Liam Hemsworth da gerçekten de başarılıydılar. İkisi arasında bir seçim yapmak gerçekten de zor iş olsa gerek. Ancak benim arkadaşlarımla favorim Sam Claflin'di. Bu filmde bizi çok hüzünlendirdi kendisi,sormayın gitsin.( Daha fazla konuşamayacağım.) Başkan Snow  rolündeki Donald Sutherland'ı da es geçmek olmaz. Öyle güzel oynuyor ki gerçekten de insanda nefret duygusu uyandırıyor. Oldum olası zaten soğukkanlı olan, sakin sakin konuşurken alttan alttan tehdit eden karakterler bende gizli bir hayranlık uyandırır.


Başından beri nabzı bir kere bile düşmeyen bir filmdi. En son ana kadar  her an bir şeylerin olacağı beklentisi veriyordu.Filmin sonunda ne olacağını hatırlıyordum her ne kadar çoğu şeyi unutsam da. Katniss'in adeta son dakika golünden sonraki sahneler aslında çok güzel bir mesaj da verdi. Ancak en son sahneyi gerçekten de böyle hayal etmemiştim gözümde. O kısımda biraz gülmeden edemedik açıkçası :) Koskoca Katniss Everdeen'i bu halde de mi görecektik?
Genel olarak yorum yapacak olursam Alaycı Kuş Part 1'i o kadar beğenerek izlememiştim. Bana göre Ateşi Yakalamak ve Alaycı Kuş Part 2 serinin en güzel ve aksiyonu bol filmleridir.
Her şeye rağmen güzel bir serinin daha sonuna geldik. Kimi zaman karakterlere hayran kaldık, beraber üzüldük. Verilen mücadeledeki kayıplara bazen ağladık bile. Bu film sonrası ''Ne filmdi be? '' dedirtti. Her zaman savunduğum gibi kitabı okuyup izlemenizi tavsiye ederim. Bir daha izleyemeyecek olsak da temennim böyle güzel kurgulu yeni serilerin elbet bir gün çıkacak olması. Hazır vizyondayken aman kaçırmayın derim ben. En azından  Açlık Oyunları'na güzel bir veda etmiş olursunuz. 
Görüşmek üzere...



1 yorum:

  1. kitabını okuyamadım henüz ama son filmine sinemada gitmek bana da nasip olmuştu (nasip olmak?ahahaahha) yine efsaneleşmiş serilerden *-* bende çok severek heyecanla izlemiştim. şimdi hız kesmeden sonraki film yorumuna koşuyorum *-*

    YanıtlaSil