18 Ağustos 2016 Perşembe

Eksik Parça - Michelle Hodkin | Kitap Yorumu


  Merhabalar
  Mara Dyer serisinin ilk kitabı olan Eksik Parça'yı sanırım okumayan bir ben kalmıştım. Her yerde yorumunu, alıntılarını görmekten spoiler yiyeceğim diye korkuyordum. Bazen bir şey çok popüler olunca nedense o şeye karşı bir uzak durma dürtüsü oluşabiliyor. Zaten seri tamamlanmadığı için kitap beklemek biraz sıkıntılı bir süreç haline gelebiliyor. Hazır seri tamamlanmış ve insanlar ilgilerini başka kitaplara yöneltmişken Mara Dyer serisine başladım. Herhangi bir yüksek beklentim de yoktu hatta paranormal olayların yer aldığını bildiğim için biraz önyargım bile vardı. Ancak Eksik Parça'yı gerçekten beğendim. İsterseniz detaylı yorumuma geçelim.

Arka Kapak:
Bir gün uyandığında son birkaç gününü hatırlayamadığını düşün... Mucizevi bir şekilde kurtulduğun kazada tüm arkadaşlarını kaybettiğini, Ailenin yeni bir sayfa açmak için taşınmak zorunda kaldığını, Kendi geçmişinle ilgili senden daha fazlasını bilen bir çocukla tanıştığını, Tüm yaşadıklarından sonra yeniden âşık olabildiğini, Gerçek olması imkânsız halüsinasyonlar gördüğünü, Aklını kaçırdığından endişelenmeye başladığını düşün. Ne yapardın? Mara Dyer işte bu sorunun cevabını öğrenmek üzere… 
"Mara Dyer'ın unutulmaz bir rüyayı andıran, gizemli ve romantik hikâyesi sizi esir alacak." 
-Cassandra Clare, New York Times çoksatanı Mortal Instruments serisinin yazarı-



  Mara Dyer bir gün gözünü açtığında kendini hastanede bulur. 3 arkadaşıyla beraber bir binanın enkazı altında kalmış ve sadece kendisi hayatta kalabilmiştir. Yaşananlardan biraz uzak kalmak istediği için ailecek yeni bir yere taşınırlar. Yeni okulunda Noah Shaw'la tanışır. Noah'la aralarında bir şeyler olmaya başlar. Tabi bu arada Mara kendi akıl sağlığından şüphe etmektedir. Çünkü birilerine anlatırsa deli diye hastaneye yatırılabileceği şeyler görmeye başlar. Eminim ki konuyu herkes biliyordur ama ben elimden geldiğince özetleyerek anlatmaya çalıştım. Okumayanlar için bu kadarını bilseniz yeterli diye düşünüyorum.
  Kitabın ilk sayfaları bayağı çarpıcı olaylarla başladı. Mara yeni okulunda Noah'ı tanımaya başladığında ise sanki güzel bir gençlik kitabı okuyormuşum gibi hissettim. O kısımlar gerçekten çok eğlenceliydi hem de kahkaha attıracak kadar. Noah'ın hazırcevap oluşu çok hoşuma gitti. Zaten benim hazırcevap insanlara ve karakterlere hep bir zaafım olmuştur. Daha sonraları Mara'nın tanık olduğu gizemli olaylar ve gördüğü halüsinasyonlarla birlikte kitaba kendimi epey bir kaptırdığımı hissettim. Michelle Hodkin'in ilk kitabı olduğunu bilmiyordum. Bana işin ustası gibi gelmişti. Kurgu çok ilgi çekici ve satırlara güzelce döşenmiş. En azından benim için farklı bir hikaye. Çünkü paranormal olaylar içeren kitapları çok fazla okumayı tercih etmiyorum. Kitabı dün gece okurken haliyle herkes uyuyordu ve bazı yerlerde itiraf etmeliyim ki tırstım. Gündüz okusam korkmazdım ama. Bir de bazen  kafamda çok fazla soru işareti oluştu. O zamanlarda keşke bir sihir olsa da bütün kitabı bir anda okuyup merakımı gidereyim istedim. Cidden çok meraklı bir insanım bu konularda. Hemen her şeyi öğrenmek istiyorum


  
   Kitabın gerilim,gizem unsurlarıyla aşk unsurunu çok iyi bir şekilde dengelediğini söyleyebilirim. Çünkü bu tarz kitaplarda gerilim sahneleri çok daha ön plana çıkabiliyor. Açıkcası Eksik Parça da böyle olsaydı  bu kadar hoşuma gitmeyebilirdi. Tam kafam karışmaya başladığında romantizm imdada yetişiyordu. Ne zaman bir şeyleri merak etmeye başlasam gizem kısmı devreye giriyordu. Bu dengeyi sağlaması bakımından kitap çok başarılıydı. Çok fazla betimlemesi ve etkileyici bir üslubu olmayan bir kitaptı. Ancak kitabın güzelliği içindeki diyaloglardan,iç düşüncelerden ve ağzı açıkta bırakacak olaylardan geliyordu. Hikaye hiç sıkmıyor, su gibi akıp gidiyor. Eksik Parça'nın bazen güneşli bazen de yağmurlu bir havası vardı.

İstediğim hiçbir şey yok. Yapamayacağım hiçbir şey yok. Hiçbir şeyi umursamıyorum. Ne olursa olsun ben düzenbazlığıma devam ediyorum. Kendi hayatımda bir oyuncu gibiyim.

  Kitap zaten son sayfalarda dört nala koşuyordu ve finalde şaha kalktı. Tıpkı en heyecanlı yerde sezon finali yapan bir dizi gibiydi. Bu sefer serilerin arasına başka bir kitap sokmayı düşünmüyorum. Kitapta bir şeyler açığa kavuştu ama bu sefer de kafamdaki soruların yerini başka sorular aldı. Neyse ki çıkmasını beklemem gereken kitaplar yok. İnşallah kitap okumaya ara vermeme sebep olacak şeyler olmazsa diğer kitaplara ait yorumları da yakın zamanda gireceğim.

Şimdilik benden bu kadar. Kendinize iyi bakın.
Hoşçakalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder