19 Ağustos 2016 Cuma

Blogum 1 Yaşında!



  Merhaba Arkadaşlar
  Bugün blogumu açalı tam bir sene oldu. Bu bir senede bloguma yazı yazdığım her an gerçekten çok mutlu oldum. Artık 1 senelik bir bloggerım. Hayatımda aldığım en doğru kararlardan bir tanesi blog açmak oldu.  Bu yüzden kendimi ayakta alkışlıyorum. Yeteri kadar bilgi sahibi olduğun ve artık kendini işin ehli olarak gördüğün bir alanda blogger olmak gerçekten çok güzel bir his. Burası benim sitem ve her şey bana ait diyebilmenin verdiği hazzı anlatamam. Vakitsiz Kelimeler benim kurduğum bir dünya oldu.  Bu blog serüvenimin nasıl geliştiğinden bahsetmek istiyorum.
  İçimde her zaman var olan kitap,film,dizi ve müzik aşkı lise zamanlarımda daha da artmaya başlamıştı. Özellikle kitap okumadan önce ve kitap okuduktan sonra bloglarda yorumlar okumak benim için bir alışkanlığa dönüşmüştü. Sonra bir gün neden bende bu yorumları yazan insanlardan olmayayım ki diye düşündüm. Düşündüm düşünmesine ama bir blog nasıl kurulur inanın hiçbir bilgim yoktu. Sonra bir gün ablamın hocası ödev olarak onlara blog açtırmıştı. Ablam bu konuda bilgi sahibi olunca ondan yardım alarak Vakitsiz Kelimeler'i kurdum. Ve böylece bloggerlığın ilk adımını atmış oldum.


   İlk zamanlar kendimi blogumu geliştirmek için araştırmalara verdim. Kimi zaman yanlış kodlarla oynadım blogumu mahvettim. Kimi zaman kimse beni okumuyor diye bunalıma girdim. Kimi zaman nasıl ve ne yazacağıma karar veremedim. Bir sürü olumsuzluklarla karşılaştım. Ama ne olursa olsun  hiç umudumu kaybetmedim. Hala da kendimi geliştirmem gereken konular olduğunun farkındayım. Bu alanda en iyisi değilim belki ama bir gün olamayacağımın garantisini kim verebilir ki? Hiç mütevazi olamayacağım gayet de güzel paylaşımlar yapıyorum. İlk yazılarımla son yazılarımı karşılaştırdığımda üzerimden acemiliğin kalktığının da farkındayım. Eğer ben bir okuyucu olsam bu blogu beğenir miydim diye kendime sorduğumda cevabım ''Evet, ben bu blogu beğenir ve okurdum.'' diyebiliyorum. Sonuçta kendi beğenmediğim bir şeyi başkalarının beğenmesini bekleyemem. Yazdığım yazıların düzeni, içeriği, tarafsız oluşu,üslubu benim içime yatıyor. Bu konuda içim gerçekten rahat.

  Buraya yazı yazmak benim için bir terapi gibi oluyor. Bir şeyler paylaşmayı,yorum ve eleştiri yapmayı gerçekten çok seviyorum. Hatta uzun süre yazı yazamayınca içim rahat etmiyor. Yakın zamanda bookstagram hesabı açacağım ve Goodreads hesabımı aktif olarak kullanacağım. Yıl 2016 malesef hala bir akıllı telefonum yok. Sosyal medyanın bu alanlarda ne kadar etkili olduğunu biliyorum. Yeni bir telefon aldığımda yazı yazmam daha da kolaylaşacak. İnşallah yakın zamanda bir Instagram hesabı da açacağım. O zaman daha fazla geri dönütler alacağımı düşünüyorum.


  Ve son olarak şunları söylemek istiyorum. Eğer kendinize güvendiğiniz ve uzmanı olduğunu düşündüğünüz bir alan varsa; kitaplar, teknoloji,moda,makyaj,yemek ya da kişisel bir hesap... Konusu, içeriği ne olursa olsun. Lütfen gidin ve bir blog açın. Ne kadar faydalı olduğunu,ne kadar sizi mutlu ettiğini göreceksiniz. Blogger olmayan anlayamaz.
  Bugün 19 Ağustos. Blogum 1 Yaşında. İyi ki açmışım. İyi ki bloggerım. Çok mutluyum. Çok daha iyi bir blogger olmak için çabalayacağım. Bundan sonrası için farklı planlarım var. Yanıma aldığım 1 senelik tecrübeyi güzel kullanacağım. Umarım benim için hep güzel bir macera olur. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Güzel günlerde görüşmek üzere... Blog dünyası bekle beni, ben geliyorum! :)



1 yorum:

  1. Başarılarının devamını dilerim. Güzel bir blog :)

    YanıtlaSil