21 Temmuz 2017 Cuma

Belki Bir Başka Hayatta – Taylor Jenkins Reid | Kitap Yorumu

 

  Kurgusu orjinal olan kitapları çok seviyorum. Tıpkı bu kitapta olduğu gibi. Hannah’ın bir karar vermesi gerekiyor. Ya eski sevgilisi Ethan'la kalacak ya da arkadaşı Gabby ile eve dönecektir. Kitapta bu iki olasılığı seçerse neler olacağını bölüm bölüm okuyoruz. Anlayacağınız paralel evren gibi ve bu konuya bayıldım. Hatta ben de yazara imrendim ve neredeyse orjinal bir konu bulup yazmak istedim.


  Kitapta geçen bir söz vardı. “Parayı fırlattığınızda yazı gelmesi, yalnızca paranın yazı geldiği evrende olduğunuz anlama geliyor. Parayı fırlattığınız anda yaratılan ve tura geldiğine tanık olan bir başka bir versiyonunuz daha var oysaki. Bu olay her gün her saniye yaşanıyor.” Bu çok çılgınca bir düşünce olsa da insan acaba olabilir mi diye düşünmüyor da değil. Belki istediğim hayatı yaşayan başka bir versiyonum vardır ha? Ona buradan selam çakıyorum. Şaka bir yana gerçekten tek bir kararımız dahi bütün hayatımızı etkiliyor. Hayatta keşkelerimiz ve iyikilerimiz var. Her seçimimizin katlanmak zorunda olduğumuz bir sonucu var. Kitapta bu konu o kadar güzel işlenmiş ki... Bir çok ders çıkarabiliyorsunuz.

   İki ayrı yaşamın birbirinden farklı olmasına rağmen belli bir uyum içerisinde olması da çok güzel düşünülmüştü. Bir bölüm bitince devamını merak ediyorsunuz, çok akıcıydı. İçinde çok güzel sözler vardı. Sonu açık uçlu bittiği halde sinirlenmediğim tek kitaptı. Çünkü bu bilinmezlik kitaba hoş bir hava kattı.

   Yazar, bu tür kitaplar kategorisinde benim için Collen Hoover ve Tarryn Fisher'dan sonra listeye 3 numaradan giriş yaptı. Hatta belki zamanla sıralamada yükselir. Çünkü her kitabında çok farklı konulara yer vermeyi başarıp çok güzel kitaplar yazıyor. Diğer iki yazar biraz daha klişe üzerinden gidiyor. Yazarın diğer kitapları da umarım bir an önce çevrilir. Bu arada Taylor Jenkins Reid'in en sevdiğim kitabı Sonsuza Dek Ayrı'dır. Ona da mutlaka şans verin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder