21 Temmuz 2017 Cuma

S.ktir Et Aşkı – Tarryn Fisher | Kitap Yorumu



  Bu kitap bana yazarın kitaplarını ne kadar özlediğimi hatırlattı. Tarryn Fisher, aşkı farklı yönleriyle işlemeyi çok iyi başaran bir yazar. S.ktir Et Aşkı'da gördüğü bir rüyanın etkisinde kalarak en yakın arkadaşının sevgilisine aşık olan Helena'nın hayatını okuyoruz.

   Öncelikle kurgunun bir rüyaya dayanarak oluşturulmasını çok beğendim. Çünkü rüyalar çoğu zaman bilinçaltının dışa vurumu oluyor. Günlük hayatımızda bastırdığımız düşünce ve duygularımızı rüyalarımızda engelleyemiyoruz. Helena'da 10 yıllık arkadaşı Della'nın sevgilisi Kit'le rüyasında evli olduğunu ve çocuklarıyla güzel bir hayatı olduğunu görüyor. Bundan sonrasında ise rüyanın etkisinden çıkamıyor, sürekli aklına o rüya geliyor. Bu kurgu aslında bizim dizilerimizde görmeye çok alışkın olduğumuz bir senaryo. Ancak kelimelerin gücü denen şey burada devreye giriyor. Ben buna kısaca klişeleri klişe olmaktan çıkaran yazım gücü diyorum. Helena'nın acı çektiği kısımlar çok iyi yazılmıştı. Öyle ki kitabı okurken o çaresizlik hissini soluyor gibi hissettim. Ayrıca bu sadece yaşanmaması gereken bir aşk hikayesi değil, bir kendini bulma hikayesiydi.


   Kitabı okumadan önce aslında biraz önyargılıydım. Bir insan en yakın arkadaşının sevgilisine nasıl aşık olur diye düşündüm. Ancak gerçek hayatta da olmuyor diye bir şey yok. Ve buradaki hiçbir karakter mükemmel değil, tıpkı hayatta olduğu gibi.


   Helena'nın arkadaşı Della'yı hiç sevemedim. Elbette kendince haklı noktaları vardı ama çok bencil bir karakterdi. Önce kendini düşünen, arkadaşlarını kendinden daha üstün görmediklerinden seçen, ilgi manyağı biriydi. Eğer böyle arkadaşlarınız varsa kendinize bir iyilik yapın ve onlardan kurtulun.
Kit ise Aşkı Memnu'daki Behlül’e huy olarak çok benzettiğim bir karakterdi. Hem kızıp hem seveceğiniz türden biriydi.Muslim'e gelecek olursak? Burada yazarın ne yapmak istediğini cidden anlamadım. Tamam belki Helena'nın kafasına bir şeyleri dank ettirdi ama sonra adam tarikat lideri falan çıktı. Pardon da böyle tarikat lideri mi olur?


  Konu Tarryn gibi bir hayat zorbası olunca kitabın sonunda olabileceklerin ihtimali beni çok korkutmuştu. Ancak sonu benim istediğim gibi olunca rahat bir nefes aldım. Her şeyden önce akıcı bir kitaptı. Bir sonraki bölümde sizi neler beklediğini düşünerek sayfaları deviriyorsunuz. Çok güzel alıntılar vardı, sizi düşündüren. Her kitabını zevkle okuduğum yazarın çevrilecek diğer kitaplarını da dört gözle bekliyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder