21 Temmuz 2017 Cuma

Aşkın Adı Yahya - Nehir Erdem | Kitap Yorumu


  Nehir Erdem dikkatimi ilk olarak İnadına Aşk dizisinin senaryosunu yazmasıyla çekmişti. Dizinin o kadar komik bir hikayesi vardı ki ben de yazarın kitaplarını da merak etmeye başlamıştım. İlk olarak Huysuz ve Ruhsuz’u okumuştum. Şimdi de Aşkın Adı Yahya'yı okudum ve bir kanıya vardım. Yazarın yazdığı erkek karakterlerle kadın karakterler çok benzer özelliklere sahipler ki bunu yazarın senaryosunu yazdığı dizileri de katarak söylüyorum.  


  Aşk kitaplarında  zengin iş adamlarını görmeye alışık olduğumuz için Yahya'nın mahalle kültürüyle büyümüş bir adam oluşu güzel bir farklılıktı. Adı bile farklıydı. Şu ana kadar Yahya adını kitaplarda yan karakter olarak bile okumamışken bir aşk kitabında ana karakter olarak okumak bir ilkti. İlkleri severim. Bu arada Yahya ağır abi dedik ama bazı yerlerde benim bildiğim mahalle kültürüne aykırı şeylerde yapmadı da değil. Esra’ya gelecek olursak onu pek sevemedim. Yani Yahya'nın eskiden sevdiği biri olamaz mı? Adamın başını beni ölecek kadar sevmelisin diye yedi durdu. Adam n'apsın? Kalbini söküp eline mi versin anlamadım ki? Bana göre çok dır dır eden ve takık bir kızdı. Allah aşkına kim birini elde etmek için onun yaşadığı yere göre üniversite seçer ki? Pazardan mal mı seçiyorsun? Bunun gibi birkaç şey bana çok abartılı yansıtılmış olarak geldi.


  Aslında ben bu kitabı instastorylerde komik alıntıların paylaşılmasıyla keşfetmiştim. Okurken güldüren yerler de oluyor ama yetmedi be... Olmadı. Beklentim çok daha iyiydi. Bu kitabı ise bir yüzdeye vuracak olursam %50 beğenmedim, %50 sevdim. Son bir eleştirim daha olacak müsadenizle. Kitabın sonumda aradan yıllar geçiyor ama sanki hiçbir farklılık yok. Onca senede hiç mi bir şey değişmez. (Spoi alarmı) Senin yeni nesil çocuğun da mı aynı eski nesil babası gibi konuşup davranıyor?  Zamane gençleri denen bir şey var. Bir de lütfen artık çok konuşan kadın karakterlerden soğudum artık.  Okurken hayal ettiğimden midir nedir başım ağrıyor ya yok böyle bir şey. Benden bu kadar. Hadi kaçtım ben!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder