30 Mayıs 2018 Çarşamba

Şekersiz 21 Gün – Özge Bezirci Dikici



 Herkese Merhaba! 
 Bugün sizlere her zamankinden çok daha farklı bir kitap hakkında konuşacağım. Eh biraz da sağlık öyle değil mi? Bundan 3 ay önce beslenme düzenimi tamamen değiştirme kararı almıştım. Keşke böyle bir kararı daha önceden alsaymışım. Gerçekten kendimi eskisinden çok daha iyi hissediyorum. 
 Neyse bir gün diyetisyenlik öğrencisi olan iki arkadaşımla buluştum. Birinden bu kitabı ödünç olarak istemiştim ama sadece meraktan. Diğer arkadaşımda ben pazartesi başlıyorum diyerek beni de başlamaya ikna etti. Ve hiç aklımda yokken kitabı okuyup bir yandan da başladım içindeki kurallara uymaya. Şu an 21.gündeyim ve sağlıklı bir şekilde yaklaşık 3 kilo verdim. Eğer zayıflamak gibi bir düşünceniz varsa kitap size yardımcı oluyor. Kitap hem bilgilendiriyor bir yandan da sizi gerçekten motive ediyor. Sanki kitabı yazan Özge Hanım karşınızda sizle konuşuyor gibi hissediyorsunuz. Dilini de oldukça samimi kullanmış. Her bölümde günün sözü, günün şarkısı da bulunuyor ki bu fikre bayıldım.Tabi şunu da belirtmek de fayda var herkesin bünyesi bir değil. Önce bir kan tahlili yaptırmanızda fayda var ki bu kitapta da değiniliyor. 
  Peki hiç mi şeker tüketmiyorsunuz dediğinizi duyar gibiyim. Arkadaşlar doğal kaynaklardan şeker ihtiyacınızı pek de güzel karşılayabiliyorsunuz. Ben de diyordum “ Çikolata yemeden duramam” diye ama özellikle That Sugar Film adındaki belgeseli izledikten sonra şekerden soğudum. Paketlenmiş gıdaların vücudumuza zararları saymakla bitmiyor ki burada uzun uzadıya anlatmamın gereği yok. İhtiyacınız olan tüm soruların cevabı kitabın içerisinde ve bahsettiğim belgeselde var. Zaten ayrıca blogda şekersiz 21 gün maceramı anlatacağım. Bence kendinize bir iyilik yapmak istiyorsanız Şekersiz 21 Gün'e başlayabilirsiniz. Sağlıkla kalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder