27 Eylül 2018 Perşembe

Şekerliden Şekersiz Hayata | Konuk Yazar

Herkese Merhaba!
Bugün blogumda bir ilki gerçekleştirip konuk yazara yer vereceğim. Kendisi kuzenim Merve Hanım olur. Şekeri hayatımdan çıkardığım zamanlarda beni çok yadırgamıştı ve kendisinin şekersiz yapamayacağından bahsetmişti. Ancak gün oldu devran döndü ve o da 21 gün şekersiz yaşamayı denedi. Şimdi söz sırası onun:
"Evett. Nasıl başlayacağımı bilemedim. O yüzden direkt başlıyorum. Şekersiz 21 güne başlama nedenimden önce kuzenim başlamıştı tabi bende onlarda kaldığım zaman diyordun ki “ Kızım n'apıcan salak salak işler yapma “ “Aman ye gitsin“ diyordum. Sonra aradan zaman geçti ben tekrar kuzenim yanına gittim bir fit bir fit dedim bu ne ?
  Tabi bu arada bende durumlar tam tersi kilo almaya başladım. Çevredeki insanlar kilo almışsın falan diyorlardı ( Bu arada hiç kiloya takılmayan ben, bunları duyunca biraz kötü olmaya başladım ). Bu yaz tatilinde daha fazla bu sözleri duyunca yine takmıyorum ama yani üzülmüyor da değildim (Hayır aldıysam aldım size ne? )  Neyse bir süre böyle devam etti ben artık kendime bakınca göbek çıkmış falan dedim:" NOLUYORRR!!!!”

 Böyle devam ederken bir gün hayatımın mesajını aldım ( Yanlış anlamayın o manada değil 😄😄). Tabi ki bu mesaj benim canım kuzenim "Şekersiz 21 Gün" etkinliği başlayacakmış, topluca başlanıyormuş. Var mısın? ” Durdum bir düşündüm dedim ki kendime "Ya sen yaparsın bir dene." Gaza falan geldim ve o mesaja tamam dedim. Kuzenim tabi şok oldu “Gerçekten kabul ettin mi yani?” falan dedi. Neyse ben ne yapılacak ne yapılmayacak ne yenecek ne yenilmeyecek derken başladım. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete modundaydım.


  Sonra ilk gün çayı şekersiz içeceğim içemedim ya bildiğiniz iğrenç bir tat dedim bu ne!!!! Bu nasıl bir çay . Çay dediğin şekerli içilir tabi ki içemedim. Ben tam şeker hastası çikolata hastası  biriyim . Yani bana 10 tane verseniz anında hepsini bitiririm . Şöyle ki annemler markete gitsin gelsin, direk poşetleri açıp çikolata  var mı diye  bakarım eğer yoksa orasını siz düşünün canım. Neyse ben söyleyeyim:  Ağladığım bile oldu çikolata göremeyince.


  2 litre su içmek düşünün ben normalde günde bir bardak içerim ( gerçekten) hatta bazen suyu aramam bile, ara ara unutuyorum su içmeyi. Artık 2 litre su içmem gerekiyordu. Unuttuğum zamanlarda bir anda oturup içiyordum ve sonu tuvalette bitiyordu. Hatta kuzenim bile beni tanıyıp "Sen kesin su içmeyi unutuyorsundur. Bir anda içmeden tüm güne yay." dedi. Eee yani yılların dostu nasıl tanıyor beni.
Zamanla annemler söylenmeye başladı :
"İyice zayıfladın
Sanki neyin varda diyet yapıyorsun
İyi ki kilo aldın dedik
Salak salak işler yapma
Allah akıl fikir versin ......"
Bu şekilde yorumlar aldım tabi bende kilo için değil (Yani birazcık olabilir tamam ya birazcıktan da fazla ) Sağlıklı beslenmek için diyorum ama anlayan kim?


  Bu arada spor yapmak bir ölüm. O nasıl bir yorulmak, o nasıl bir terlemek var ya öldüm. Bir anımı anlatayım annem biraz şeydir (anladınız) ben yapıp kilo vermeye başlayınca dedi bende yapayım ama yapamadı ama ben spor yaparken geldi yanıma bir spor yapışı var ben spor mu yaptım yoksa daha çok güldüm mu siz karar verin. O kadar komik ki kadın YES diyor Annemde kadına cevaben YES diyor falan çok eğlenceliydi ama kadın 2 gün yerinden kalkamadı ( Bu gerçek). Ama bundan sonra spor hayatımda olacak gibi.

  Sonuca gelirsek göbeğim gitti sağlıklı besledim . İrademin sağlam olduğunu anladım ( gerçekten şaşırmadım değil) . Sporu hayatıma kattım ve bence herkesin katması lazım.  Bol bol su içmeye özen gösteriyorum artık. Abur cuburu hayatımdan çıkardım . Tabi bu çikolatayı tamamıyla çıkardığım anlamına gelmiyor tabi arada yiyeceğim ama daha dikkatli olacağım ben bir günde 10 çikolata yediğimi bilirim. Tatlı yapıp yiyeceğim ama dozunda . İlk zamanlar bana tatlı uzatanları geri çevirmek en zor anlarımdı (İçim kan ağlarken dışarıya yok ya ben yemeyeceğim demek ama olsundu varsındı)


Yani bana güzel 21 gün kaldı o kadarda kötü değildi şekersiz hayat. Ben sevdim arada uygulamayı düşünüyorum.  Bana öneren canım kuzenime buradan sevgilerimle. ( Ee büyük konuşmuştum saçma işler yapma ne yapacaksın şekersiz hayatı diye ama bence güzeldi şekersiz hayat )
Neyse uzun bir yazı oldu okuduğunuz için teşekkürler!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder