31 Aralık 2019 Salı

2019 Favorilerim | Kitap, Film, Dizi, Belgesel, Cilt Bakımı...


 2019'un son gününden herkese merhaba,
 Blogda yeni bir gelenek daha başlatıyorum ve her yıl sonu böyle favorilerimi yazmaya karar verdim. Lafı uzatmadan hemen benim için bu yılın favorilerine geçiyorum.

En sevdiğim 3 kitap
Bu yıl çok fazla okuyamasam da genel olarak az ama öz kitaplar okuduğumu düşünüyorum.
1. İvan İlyiç'in Ölümü- Tolstoy
 Kısacık bir kitap ama beni çok etkiledi. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayan genç bir adamın aniden ölümcül bir hastalığa yakalanıp hayatını sorguladığı muazzam bir kitap. Yorumu için tıklayın.
2. Yaşamak- Yu Hua
Bir babanın ağzından ailesinin hikayesi anlatılıyor. Her başına gelen felaketten sonra bir dala tutunup inadına yaşamak üzerine, yine kısa ama çok etkilendiğim bir kitaptı. Yorumu için tıklayın.
3. Jane Eyre
Bir kadının ne bir ailesi ne bir serveti ne bir güzelliği olmasına rağmen kendine saygı duyup değerlerinden taviz vermeden nasıl yaşadığını okuyoruz. Yine karakterle çok bütünleştiğim için favorilerime giren bir kitaptı.
Yorumu için tıklayın.

En sevdiğim 3 film
1. Kefernahum

Aile sevgisi ve ilgisinden mahrum büyüyen Zain'in hikayesi. Üzerine çok düşündüğüm ve acıtasyon yapmadan duygularıma dokunan bir filmdi. Çok etkilendiğim bir yapımdı.
2.Parasite
Hakkında yazdığım yorumum için tıklayın.
3.Hichki

Yine bir 2018 yapımı film ama ben 2019'da izlediğim için bu yılın favorilerinden biri benim için. Öğretmen öğrenci hikayesi. İlgilenenler izleyebilir.

En sevdiğim belgesel

TRT Belgesel'in Aile Olmak belgeseline bayıldım. Her bölümde farklı ülkeden bir ailenin yaşamını 20 dk gibi kısa bir süre izliyoruz. Öyle çarpıcı aile hikayeLeri var ki izlerken kendimden utanmama sebep oldu. İzlemeyi bitirince öylece kalakaldığım " Allah'ım bu insanlar nasıl yaşıyor?" diye düşündüğüm tokat gibi çarpan aşırı kaliteli bir belgeseldi.
Hemen şuraya Youtube linkini bırakıyorum. Buraya tıklayın.

En sevdiğim 3 dizi
Dizi izlemek için az zamanım olduğu için seçici davrandım ama malesef çoğu dizi benim için fos çıktı. Ama 3 tane iyi dizi çıkarabildim.
1. Vagabond
Neden sevdiğimi uzun uzadıya blogda anlattım. Daha fazla övemem. :)Merak edenler şuraya tıklasın.
2. When the Camellia Blooms
Çocuklu bekar bir annenin kendi içine kapanmış umutsuz bir şekilde yaşarken bir adamla kendinin farkında olmasını konu alan bir dizi. Tam anlamıyla içimi ısıtan bir dizi. Bitirmeme çok az kaldı ama 2019 favorilerime girmeyi başardı şimdiden. Henüz yorumunu yazmadım. Yazınca yorumu buraya da eklerim.
3. My Mister
Bu 2018 yapımı bir dizi ama ben bu yıl izlediğim için 2019 favorilerime aldım. Yine hakkında upuzun bir yorum yazmıştım. Merak edenler için şuraya tık tık.

En sevdiğim Youtube Kanalı
Bu yıl Şeyma Ünal'ın Youtube kanalını keşfettim. Kendisi bana çok fazla ilham veriyor.  Kaliteli içerik üreten sayılı kanallardan biri. En önemlisi hiç boş yapmıyor.


En sevdiğim cilt bakım ürünü
Cosrx'in salisilik asitli temizleyicisi. Akşam yatmadan yüzümü bununla temizliyorum ve yüzüm gıcır gıcır oluyor. Gıcır derken şaka değil. Bir keresinde yüzümü durularken o temizlik gıcırtısı sesinin geldiğini duydum. İndirimleri kovalarsanız şu anki fiyatından daha ucuza alabilirsiniz.

En sevdiğim uygulama
Lokma uygulaması. Bir kere arayüzü çok kullanışlı. Ve tarifleri de çok iyi. Buradan aldığım tarifle ilk defa bir ıslak kekin kıvamını tam tutturdum. İçinde denenmeye değer daha bir sürü tarif var. Meraklısına tavsiye ederim.

Evet benim 2019 favorilerim bunlardı. Sizin de eklemek istediğiniz bir şey varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.

Umarım 2020 favorilerinde de görüşürüz!!

4 yorum:

  1. Ne kadar güzel dolu dolu bir yazı olmuş. En sevdiklerimden:)
    Jane Eyre yıllar önce okuduğum en sevdiğim kitaplardan, tekrar okumak istediklerimden.
    Filmlerden ilk ikisi izleme listemdeydi şimdi üçüncüyü de ekliyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Kitapların hepsini okumuşum ama filmlerin hiçbirini izlememişim :-) Hemen hepsini izleme listeme ekliyorum. Bu yıl daha çok film izleme planım var.

    Şeyma Ünal'ı ilk kez senden duydum. Takibe alıyorum.

    Çok güzel önerilerde bulunmuşsun. Benim için faydalı oldu. Teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah faydalı olurlar. Ben teşekkür ederim. :)

      Sil