31 Ağustos 2015 Pazartesi

İki Hayat Arasında Kitap Yorumu


  Yine çok güzel bir kitap yorumuyla karşınızdayım. Ben böyle insanı etkileyen, güzel anlatıma sahip bu tarz kitapları çok severim. Bu kitabın konusu çok orijinal. Kurgu çok zekice işlenmişti o yüzden vakit kaybetmeden başlıyorum bu güzel kitabı sizlere anlatmaya.
  Sabine her günü iki kere yaşıyor yani iki tane bambaşka hayatı var
Wellesley'de mükemmel bir hayatı var. Zengin bir ailede parlak bir geleceği ve herkesin birlikte olmak istediği bir erkek arkadaşı Dex var.
   Diğer yaşamı Roxbury' de ise maddi durumları iyi olmayan bir yaşam sürüyor. Farklı biri olduğunu ailesine söyleyince deli damgası yiyor üstelik.Ama Ethan'la tanıştıktan sonra çok farklı hisler hissediyor. Üstelik Ethan onu anlayan tek kişi. Bu dönüşüm tam gece yarısı oluyor ve Sabine bu dönüşümle diğer hayatına kaldığı yerden devam ediyor.Fiziksel özellikleri,hafızası ve ismi her iki yaşamda da aynı.

  İki hayatımdaki herkesi memnun etmek beni bazen kötü hissettiriyordu. Ve hüsrana uğramış. Ve bitkin. Ve...şey, itiraf etmemeye uğraştığım birçok şey. İtiraf etmenin bir anlamı yoktu.

 Sabine tek bir hayatı olsun istiyor artık. Kendimi onun yerinde koyunca gerçekten çok zor bir durum. Ancak bedensel değişikliklerinin diğer yaşamlarına da yansımadığını öğrenince bir yaşamda kendini öldürerek tek bir yaşama sahip olabileceğini düşünüyor. Ama bir sorun var. Sabine mükemmel hayatı mı seçecek yoksa mükemmel aşkı mı?

             Ben yalancının tekiyim. Zorunlu değildi. Sadece gerekliydi.

Çok akıcı bir kitap. Ne ara bitirdiğini insan anlamıyor bile. Konu daha önce hiç rastlamadığım türde ve çok içine çeken türdeydi. Yazar farkını ortaya koymuş böylelikle. Sabine'nin yerinde olsam ben ne yapardım? Hangi hayatı seçerdim? İnsanlara dönüşüm geçirdiğimi nasıl kanıtlardım? diye düşünmeden edemedim.Sabine'nin aklına gelen çoğu şey benim aklıma gelmezdi ne yalan söyleyeyim:)

Bakmadan saatin diğer hayatımı geride bıraktığı anı gösterdiğini biliyordum. Ebedi düşmanım...gece yarısıydı.

Final kısmı yandaki gif deki gibi bir bardak soğuk su döktü yüzüme.Bu kadarını ben bile tahmin etmemiştim. Ama iyi olmuş çok da güzel olmuş. Yazar adeta son dakika golü çaktı. Aman sakın ha merak edip de sonuna bakmayın. O zaman hiç bir anlamı kalmaz.



Ey bu yazıyı okuyan sevgili okuyucu! Mutlaka bu kitabı okumalısın.Daha bu kitabı okuyup da kötü diyeni görmedim. Okuttuğum kişiler çok beğendi. Siz de okuyun bu güzel kitabı. Farklı hayal dünyalarını keşfedin:) 5 üzerinden 5 veriyorum. Eğer biraz daha yazarsam  dayanamayıp spoiler vereceğim. O yüzden kaçtım ben :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder