30 Nisan 2016 Cumartesi

Severek Dinlediğim 10 Fransızca Şarkı



  Merhaba Arkadaşlar!
  Çok uzun zamandır film,kitap yorumu derken blogumun amaçlarından biri olan müzik paylaşmayı ihmal ettiğimi fark ettim. Müzik dinlemek her zaman çok sevdiğim bir şey. Hatta bu müzik aşkımdan dolayı sol kulağımla ilgili sorunlar yaşıyorum. Siz siz olun kulaklıkla müzik dinlerken çok fazla ses seviyesini yükseltmeyin. Son ses müzik dinlemek çok güzel bir şey ama sonunuz bana benzeyebilir. Uyarması benden!
  Bugün  dinlemeyi sevdiğim Fransızca şarkıları paylaşmak istedim. Fransızca kulağa hoş gelen bir dil. Aynı zamanda öğrenmesi çok zor bir dil ama zaten öğrenmek gibi bir çabam da yok açıkcası. Fonetiği hoş olan bu dilin müziklerine geçelim isterseniz.


1-Calogero - Danser Encore

                     
Bu şarkı size başka bir şarkıyı çağrıştırdı mı? Teoman bu şarkının melodisi için izin almış ve Çoban Yıldızı'nı söylemişti. Çok güzel bir şarkı ve müziğin melodisi çok etkileyici. Durduk yere insanın ruh halini değiştirebilecek bir potansiyele sahip. Eğer hala Çoban Yıldızı'nın orjinal halini dinlemediyseniz videoya tıklayın lütfen.

2-Riff Cohen - Dans Mon Quartier



  Radyoda tesadüfen duymuştum Dans Mon Quartier'i. Simge'nin Miş Miş adlı şarkısını bu şarkıdan aldığını öğrenince cahilliğime sinirlenmiştim. Çok eğlenceli, insanın modunu yükselten bir şarkı ve bence Miş Miş'ten daha güzel. O gün bugündür canım sıkkın olunca açar arada modumu yükseltirim.

3- Riff Cohen - A Paris 


  Riff Cohen'in bu şarkısını ise mağazada alışveriş yaparken keşfetmiştim. Güzel bir şarkı, insanda yine oynama isteği uyandırıyor. Böyle şarkılara da ihtiyacımız var.

4-Louane - Nos Secrets



 Louane'yi üç dört ay önce keşfettim ve kız 1996 doğumlu. Benden sadece bir yaş büyük ama yaşadığı hayat bambaşka. Muhtemelen ben Ygs-Lys çalışmak zorundayken o gençliğini yaşıyordu. Kıskançlık damarım böyle durumlarda malesef kabarıyor. Louane meşhur The Voice yarışmasına katılmış ve belli bir derece elde etmiş. Nos Secret benim en sevdiğim şarkısı. Klipte alıp başını gitmesi falan da hep özendiğim şeylerden biri olduğu için çok hoşuma gitti.

5-Louane - Notre Amour Boit La Tasse



 Bu da Louane'nin slow bir parçası. Hoşuma gittiği için listeye eklemek istedim. Louane'nin başka çok güzel şarkıları da var. Eğer ilginizi çektiyse Youtube'da diğer şarkılarını dinleyebilirsiniz.

6- Indila - Derniere Danse



  Fransızca şarkı paylaşıp da bu şarkıyı paylaşmasam olmazdı. Bir dönem her yerde çalıyordu, ben de tesadüfen duymuştum ve bayılmıştım.

7- Indila - S.O.S



 Hem klibi hem de kendisi çok güzel olan bir Indila şarkısı daha...

8- Indila - Love Story



  Karlı bir günde keşfettiğim ve dışarıdaki kar manzarasını izlerken müthiş eşlik eden şarkı... Önümüzdeki kış bir daha dinleyin farklı bir etki sunar bilginize arz ederim.

9-Stromae - Papaoutai



  Sevmek istemediğim ama ağzıma dolanan bir şarkıdır kendileri ama güzel şarkı be. Lisedeyken erkekler bunu açardı sınıfta. Eve gelince farkında olmaksızın  ''ute pappa utte'' dediğimi fark ettiğimde her şey için çok geçti.

10- Frero Delavega - Le Chant Des Sirenes



  Bu yazıyı hazırlamak için Youtube'da dolanırken yan tarafta görüp dinlemek istediğim bir şarkıydı. Çok hoşuma gidince paylaşmak istedim. Umarım siz de beğenirsiniz.

  Bugünlük de benden bu kadar! Bir tane bile olsun güzel bir şarkı keşfettirmişsem ne mutlu bana! Görüşmek üzere...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder